Main Content

Juventus nemôže predať Moratu. Dôvod? Real Madrid!

streda, 16. marec 2016 10:51 | Autor: Jakub Vaverka

Juventus nemôže predať Moratu. Dôvod? Real Madrid!
Juventus nemôže predať Moratu. Dôvod? Real Madrid! | zdroj: © TASR

Alvaro Morata, odchovanec Realu Madrid, už dávno nehráva vo svojom materskom klube, no Biely Balet má na jeho kariéru stále vplyv. Los Blancos spôsobujú Juventusu Turín problémy v prípadnom predaji španielskeho kanoniera.

Alvaro Morata je momentálne hráčom talianskeho šampióna Juventusu Turín, s ktorým má podpísaný kontrakt do roku 2020. V prebiehajúcom ročníku rodák z Madridu odohral 38 zápasov, v ktorých si pripísal osem presných zásahov a na sedem gólov prihral. Kouč Starej Dámy Massimiliano Allegri je s jeho výkonmi spokojný.

O Moratu je medzi zahraničnými celkami stále väčší záujem, interes majú predovšetkým kluby z Premier League. Tu sa však dostávame k háčiku, ktorý bližšie predstavuje španielsky portál Fichajes.net. Do roku 2017 majú totiž prednostné právo na kúpu tohto útočníka práve Los Merengues. V hráčovom kontrakte údajne existuje klauzula, podľa ktorej, ak sa klub rozhodne predať Moratu pred 16. júlom 2017, inému tímu ako Los Blancos, bude musieť Juventus zaplatiť Realu Madrid 80 miliónov eur ako penalizáciu.

Je preto logické, že úradujúci taliansky majster s anglickými celkami o možnom odchode Moratu ani len nerokuje, Starej Dáme to nestojí za ďalšie problémy. Je navyše reálne, že v letnom prestupovom období po svojom ex- zakončovateľovi siahne práve Real, ktorý má problémy v ofenzíve a bude hľadať novú (v tomto prípade staro- novú) krv do útočnej formácie.