Main Content

Real Madrid mohol mať špílmachra Leicestru. Nekúpil ho zo zvláštneho dôvodu

utorok, 15. marec 2016 12:26 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid mohol mať špílmachra Leicestru. Nekúpil ho zo zvláštneho dôvodu
Real Madrid mohol mať špílmachra Leicestru. Nekúpil ho zo zvláštneho dôvodu | zdroj: © TASR

Real Madrid je klubom, ktorému k spokojnosti nestačia len víťazstvá a kvalitní futbalisti. Biely Balet si už roky zakladá na tom, že musí byť poskladaný z prvotriednych hráčov a musí zdolávať súperov štýlovo. Je to však správne?

Do konca anglickej Premier League ostáva odohrať osem kôl. Včerajšia dohrávka, ktorú Leicester City vyhral nad Newcastlom United tesne 1:0, rozhodla o tom, že Líšky majú pred naďalej päťbodový náskok pred druhým Tottenhamom Hotspur. Jedným z hlavných strojcov úspechu The Foxes v tejto sezóne je aj nenápadný stredopoliar N´Golo Kante.

Kante odohral v prebiehajúcom ročníku v tíme Claudia Ranieriho 32 zápasov, v ktorých vsietil jeden gól a na tri presné zásahy prihral. Jeho úlohy na ihrisku však nie sú ofenzívne, ako štítový stredopoliar má za úlohu veliť záložnej rade Leicestru. Kante má iba 24 rokov a málokto vie, že v súčasnosti mohol obliekať dres Realu Madrid.

Ešte keď hral futbalista, ktorý má okrem francúzskeho občianstva aj štátnu príslušnosť Mali, v Caen, všimli si ho skauti kráľovského veľkoklubu. Tieto skutočnosti priniesol španielsky denník El País, ktorý taktiež uvádza dôvod, prečo nakoniec N´Golo do metropoly Španielska neodišiel. Ten je prinajmenšom ťažko pochopiteľný. Predstaviteľom Bieleho Baletu sa totiž nepozdávalo, že Kante nebol hráčom "hviezdneho statusu" a tak bez ohľadu na jeho kvality ho zo svojho zoznamu vyškrtli.