Main Content

V noci cvičí a súperom praje dobrú noc. Cez deň si nájde čas aj na fanúšikov

pondelok, 14. marec 2016 13:59 | Autor: Martin Gregor

V noci cvičí a súperom praje dobrú noc. Cez deň si nájde čas aj na fanúšikov
V noci cvičí a súperom praje dobrú noc. Cez deň si nájde čas aj na fanúšikov | zdroj: © TASR

Jaromír Jágr zrejme nikdy nebol populárnejší ako dnes. Z prostorekého hráča, ktorý mal problémy s hazardom a občas dokázal uštipačnou poznámkou pohnevať aj vlastných fanúšikov, sa pribúdajúcimi rokmi stal človek, ktorý inšpiruje milióny ľudí po celom svete. V 44 rokoch ukazuje, že sa dá dokopy skĺbiť herná forma, partnerstvo, tréning aj venovanie sa fanúšikom.

 

Čo sa týka hokeja, posledné mesiace patria najmä Jaromírovi Jágrovi. Nevďačí za to len tomu, že postupne prekonáva jeden historický rekord NHL za druhým, ale aj spôsobu, akým prezentuje svoje pôsobenie v NHL. V 44 rokoch patrí stále medzi špičku ligy, zbiera množstvo bodov (65 zápasov, 53 bodov), trénuje, keď ostatní spia, chváli sa svojim novým vzťahom, vtipkuje, zabáva sa a a tiež sa venuje fanúšikom.

V priebehu posledných dvoch dní „zabodoval“ mimo hokejovú arénu hneď dvakrát. Jágr najprv vtipným spôsobom podpichol ostatných hráčov. Ukázal im, čo by mal človek podstúpiť, ak chce byť lepší ako tí ostatní.

,,1.30 ráno. Stále makám. Skončil zápas, ale mám stále dosť energie, tak som si išiel zacvičiť. Playoff sa blíži, takže musím byť pripravený. Nechcem urobiť hanbu. A pridal som si ešte jednu vestu, takže cvičím s dvomi (jedna je pre deti). Chudák Veronika, musí na mňa takto dlho čakať, ale ja jej to v lete vynahradím. To viete, keď chcete byť lepší než súper, musíte pracovať (trénovať), keď on spí. Všetkým súperom prajem dobrú noc,“ píše v komentári ku fotografii, v ktorom nechýba viacero smajlíkov.

1:30 ráno, stále makám :) skončil zápas, ale mám stále dost energii, tak jsem si šel zacvičit:) play-off se blíží , tak...

Zveřejnil(a) Jaromír Jágr dne 12. březen 2016

Jágr však nekomunikuje s fanúšikmi len prostredníctvom svojej sociálnej siete (na FB má už vyše 700 tisíc fanúšikov). Neváha sa s nimi stretnúť aj osobne.

,,Ja a Jirka Hudler pred hotelom v New Yorku s fanúšikmi hráme basketbal. Stávka bola, kto sa trafí, môže si priať, čo chce. Nebojte sa, bol som v pohode, ako jediný som totiž vedel, že otvor v odpadkovom koši je menší, než lopta. Ale bola zábava. Niekto to natočil, takže si pozrite ukážku,“ popisuje svoje náhodné stretnutie s fanúšikmi v metropole USA.

Jágr = pravá hviezda.