Main Content

Tottenham chce hviezdu Alžírska, ponúka desiatky miliónov

pondelok, 14. marec 2016 11:44 | Autor: Timotej Gašper

Tottenham chce hviezdu Alžírska, ponúka desiatky miliónov
Tottenham chce hviezdu Alžírska, ponúka desiatky miliónov | zdroj: © TASR

Aj vďaka gólom Harryho Kanea prežíva Tottenham skvelú sezónu. Ten však môže White Hart Line v lete opustiť a Spurs preto zamerali svoj záujem do lisabonského Sportingu, kde si pravdepodobne našli nového útočníka.

Tottenham Hotspur zahájil skauting alžírskeho zakončovateľa Islama Slimaniho, píše portál 90min. Čoraz viac sa schyľuje k odchodu mladej hviezdy Harryho Kanea, ktorý je už pár prestupových období horúcim lákadlom tých najväčších veľkoklubov nielen z Anglicka.

Meno Islam Slimani v spojení s Tottenhanom v skutku prekvapilo, pretože Spurs sa dlhodobo snažili získať ďalší mladý anglický klenot z West Bromwichu, Saida Berahina. Alžírsky útočník je však túto sezónu nezastaviteľný. Hráč, ktorý sa do európskeho futbalu prvýkrát pozrel až v roku 2013, dokázal v tomto ročníku vo všetkých súťažiach streliť 24 gólov v 38 zápasoch.

O 27 ročného Afričana pochopiteľne začína byť veľký záujem naprieč celou Európou, no navrch má britské trio Tottenham, Everton a vedúci tím tabuľky Premier League, Leicester City. Všetky vyššie spomenuté kluby aktuálne majú svojho útočníka číslo 1, no či Lukaku, Vardy a Kane ostanú svojim klubom verní aj po lete 2016, je zatiaľ nanajvýš otázne.

Slimaniho cena vzrástla za dva roky z 2 na 15 miliónov eur, čo je taktiež jasný úkaz jeho stálej a nekolísavej formy. Sporting Lisabon vo svojom boji o ligový titul vsádza najmä na svoju „púštnu líšku“ a preto nieje prekvapením, že za jeho odchod bude portugalský klub žiadať viac než 23 miliónov libier.