Main Content

Gareth Bale má 3 možnosti, ako naložiť so svojou budúcnosťou

pondelok, 14. marec 2016 11:04 | Autor: Jakub Vaverka

Gareth Bale má 3 možnosti, ako naložiť so svojou budúcnosťou
Gareth Bale má 3 možnosti, ako naložiť so svojou budúcnosťou | zdroj: © TASR

Waleský reprezentant Gareth Bale patrí medzi skupinu futbalistov, ktorí sú každé prestupové obdobie spájaní s odchodom zo svojho aktuálneho klubu. O budúcnosti Balea v Reale Madrid sa diskutuje prakticky nepretržite.

Gareth Bale sa dal po svalových patáliách konečne dokopy a Realu Madrid bude k dispozícii na náročný záver ročníka 2015/2016. Spolu s Ronaldom je bývalý hráč Tottenhamu, či Southamptonu, najväčšou hviezdou aktuálneho Bieleho Baletu, jeho dôležitosť pre tím si uvedomuje aj tréner Zinedine Zidane. Francúzsky kormidelník akékoľvek špekulácie o Garethovom odchode odmieta a ráta s ním ako jedným z členov „nového Realu“, ktorý sa postupne tvorí. Novinári zo španielskeho portálu Fichajes.net tvrdia, že Bale má tri možnosti, medzi ktorými sa bude musieť po sezóne rozhodnúť.

Real Madrid

Prvou možnosťou je samozrejme zotrvanie na štadióne Santiaga Bernabeua. Waleský reprezentant pomaly ale isto prekonáva jazykovú bariéru, vydobyl si miesto v základnej zostave Madridčanov a stále obľúbenejší je aj medzi náročnými fanúšikmi Los Blancos. Navyše, ak v lete klub opustí Cristiano Ronaldo, bude ťahúňom Merengues práve Bale. Dôležitú úlohu zohráva aj fakt, že hráčovi verí tréner Zidane, čo Baleovi zdvíha sebavedomie.

Manchester United

Ďalšou alternatívou je návrat do anglickej Premier League. O waleského krídelníka je v najvyššej súťaži na Britských ostrovoch obrovský interes, okrem Manchestru United mal veľký záujem o jeho získanie aj aktuálny majster ligy Chelsea. Prípadný prestup Balea do Anglicka by však bol finančne náročný a je otázne, či by Red Devils dokázali jeho transfer zaplatiť. Real by si totiž vraj za jeho služby zapýtal vyše sto miliónov eur.

Paríž Saint- Germain

Poslednou cestou, ktorou sa rodák z Cardiffu môže vydať, je francúzsky variant. Garetha Balea v posledných dňoch začalo monitorovať parížske PSG, ktoré po sezóne zrejme príde o hviezdneho Zlatana Ibrahimoviča a chce priviesť do ofenzívy hviezdu svetových parametrov. Finančné zaťaženie nie je pre čerstvého francúzskeho šampióna problémom, navyše, Parížania môžu Baleovi ponúknuť možno ešte lepšie platové podmienky ako kráľovský Real.