Main Content

Analýza 36. kola Premier League: Nedeľňajší program

nedeľa, 8. máj 2011 00:31 | Autor: Sport7 sk

Analýza 36. kola Premier League: Nedeľňajší program
Analýza 36. kola Premier League: Nedeľňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Málokedy sa stáva, že v závere futbalových líg je situácia na čele tabuľky taká vyrovnaná, že o titule môže rozhodnúť výsledok vzájomného zápasu dvoch ašpirantov na prvé miesto. Práve taká situácia sa črtá dnes na Old Trafforde. Domáci Manchester United privíta londýnsku Chelsea v súboji o "všetko".

Wolves - West Bromwich, 13.00

Wolves po minulovíkendovej remíze v Birminghame 1:1 privíta už zachránený West Brom, no či sa pod tlakom hrajúcim domácim podarí zdolať rozbehnutých hostí, je otázne. Wolves nedokázali naplno bodovať už 5 zápasov, naposledy si plný počet bodov viezli z Villa Parku za víťazstvo 1:0. West Bromwich si v poslednom kole zmeral sily taktiež práve proti Aston Ville, o víťazstvo 2:1 sa postarali Odemwingie spolu s Mulumbum. Prvý menovaný, zakončovateľ Odemwingie, hrá vo famóznej forme, za mesiac apríl bol dokonca vyhlásený za hráča mesiaca Barclays Premier League. Wolves sú na víťazstve závislí, no zároveň práve tlak vyvíjaný na ich kopačky im môže zahatať cestu za víťazstvom.

Náš tip: víťazstvo West Brom [ kurz 3,30 ]

Stoke - Arsenal, 15.05

Gunners sa na Britannia Stadium v poslednom čase príliš nedarí, z posledných troch stretnutí v dvoch prípadoch odchádzali dokonca bez čo i len bodu. V tomto prípade by mohli ťažiť z eufórie domácich, ktorí majú plné hlavy finálového zápasu FA Cupu, ktorý je na programe už budúcu sobotu. Stoke zrejme bude šetriť svoje opory, účasť v Premier League má pre budúcu sezónu už istú. Arsenal pôjde za víťazstvom, veď teoretická šanca na majstrovský titul ešte stále existuje. Jeden z gólov "Kanonierov" by mohol streliť Robin van Persie, ktorý sa do listiny strelcov zapísal v posledných štyroch vystúpeniach Arsenalu na súperových trávnikoch.

Náš tip: víťazstvo Arsenalu [ kurz 1,65 ] alebo OVER 2,5 [ kurz 1,80 ]

Manchester United - Chelsea, 17.10


A je to tu! Zápas sezóny tesne pred záverom súťaže. Priamy stret dvoch kandidátov na majstrovský titul, ktorý môže rozhodnúť o všetkom. Carlo Ancelotti privedie svojich zverencov na trávnik Old Trafford ako manažér Barclays Premier League za mesiac apríl. Chelsea hostila v ligovom dueli Manchester United pred viac ako dvoma mesiacmi, presne 1.marca zvíťazila tesne 2:1, The Red Devils viedli od 30.minúty gólom Rooneyho a v prvom polčase hostia dominovali. David Luiz 9 minút po prestávke skóre zápasu vyrovnal, aby v 79.minúte Frank Lampard z pokutového kopu rozhodol o troch bodoch pre domácich. Z posledných 10 zápasov hráči zo Stamford Bridge až osemkrát zvíťazili, dvakrát sa o body so svojimi súpermi delili.

"Diabli" si všetko vynahradili vo štvrťfinále Champions League, kde sa stretli taktiež s rivalom z Premier League. Manchester United vyhral oba zápasy, najskôr na Stamford Bridge 1:0, potom na domácom trávniku 2:1. Súperi sa nemajú čím výrazne prekvapiť, rozhodnúť môže aj menšie zaváhanie. Sir Alex Ferguson v odvetnom semifinálovom stretnutí proti Schalke pri víťazstve 4:1 šetril svoje opory, do duelu s Chelsea tak pôjdu Rooney a spol oddýchnutí. Pre Manchester to nebude ľahký zápas, ale po celú sezónu boli lepším tímom ako Chelsea, na jednogólové víťazstvo majú!

Náš tip: víťazstvo Manchestru United [ kurz 2,30 ]