Main Content

Klopp dostane 100 miliónov. Naznačil, ako s nimi naloží

piatok, 11. marec 2016 15:57 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: © TASR

Liverpool čaká rušné prestupové leto. Nemecký tréner dostane na nákup posíl astronomickú čiastku a preto sa môžu očakávať veľké veci, tvrdí britský TheSun.

Nieje to tak dávno, čo podobnú čiastku dostal do rúk Brendan Rodgers. Ako je známe, bývalý kouč LFC s tak veľkou finančnou injekciou nenaložil ideálne, čo sa neskôr odzrkadlilo aj na výkonoch „The Reds“.

Teraz je situácia na Anfield Road mierne odlišná. Liverpool v lige tuho bojuje o miestenky do pohárovej Európy a v osemfinále Európskej ligy má pred odvetou na Old Trafforde dobrú pozíciu po domácej výhre 2:0. Sezóna ta môže napokon skončiť z pohľadu Liverpoolu dobre.

Počas zimného prestupového obdobia nerobil Klopp žiadne výrazné zmeny, pretože, ako sám priznal, The Reds momentálne nepotrebujú veľké posily. Potrebné je skôr správne pracovať s dostupnými hráčmi.

Napriek tomu nikto nepochybuje o tom, že počas leta bude chcieť Klopp pretvoriť káder podľa svojich predstáv. Dá sa povedať, že až na pár opôr nemá v LFC nikto isté miesto, ani brankár Mignolet, ktorý často predvádza veľmi kolísavé výkony. Na jeho miesto by mohol prísť jeden z dvojice Jack Butland & Fraser Forster. Veľkým strašiakom Liverpoolu je hlavne obrana, preto sa vo veľkom špekuluje o príchode Kloppovho bývalého zverenca Matsa Hummelsa alebo jeho kolegu Nevena Subotiča. Naopak odísť by mohol Dejan Lovren, ktorý nedokáže naviazať na vlnu spoľahlivých výkonov.

Záloha sa na Anfielde netrápi, no medzi stabilné opory by mohol zavítať nemecký hrdina z MS 2014, Mario Gotze, ktorý by s brazílskymi kúzelníkmi Coutinhom a Firminom mohol vytvoriť smrtiace trio.

Aj keď v ofenzíve ma LFC mená ako Benteke, Ings, Lallana alebo Origi, stále to nieje ono. Podľa TheSun.uk Klopp zameral svoj záujem na gabonskú hviezdu Pierre Aubameyanga, no hlavne na alžírskeho zabijaka v službách Valencie, Sofiana Feghouliho.

Jurgen Klopp má v letných obchodoch jasno „Nechcem zbytočne priviesť do klubu jedno obrovské meno, aby zakrývalo ostatných. Ak hráč nechce prestúpiť do Liverpoolu preto, že nehráme Ligu majstrov, alebo chce prestúpiť len preto, takého hráča nechcem!“, cituje jeho slová TheSun.

Bývalý tréner Mainzu 05 alebo Borussie Dortmund je známy svojim blízkym prístupom k jeho zverencom a rád by pracoval s hráčmi, ktorí sa hodia do klubu s tradíciou ako Liverpool. „Po vonku behá veľmi veľa hráčov, nebudeme nikoho nasilu presviedčať. Ak si daný hráč uvedomí, akú má príležitosť, vtedy prestúpi do Liverpoolu. Nemám strach, dobrých hráčov isto nájdeme,“ dodal 48 ročný sympaťák.