Main Content

Najväčšia hviezda Evertonu na lane Bayernu Mníchov

streda, 9. marec 2016 12:47 | Autor: Timotej Gašper

Najväčšia hviezda Evertonu na lane Bayernu Mníchov
Najväčšia hviezda Evertonu na lane Bayernu Mníchov | zdroj: © TASR

Belgický talent patrí počas tejto sezóny medzi hlavné hviezdy liverpoolskeho Evertonu, ktorý neprežíva práve dobrú sezónu. Lukaku však potrebuje kariérny postup a o jeho služby sa vo veľkom hlási Bayern Mníchov, píše Mirror.

Fanúšikov „Karameliek“ čaká tuhé a dlhé prestupové leto, pretože ich najväčšie hviezdy sú na odchode. Klub z Goodison Parku nemá počas tejto sezóny šťastia udržať sa v boji o pohárové priečky a preto je pochopiteľné, že belgický tank začína premýšľať o prestupe do lepšieho.

Manažér „Toffees“, Roberto Martinez, sa už musel vysporiadať so zvyšujúcou sa šancou odchodu Johna Stonesa. O anglického stopéra sa v lete pobijú hlavne ostrovní giganti na čele s Manchestrom City. Aktuálne však musí španielsky tréner mať o pár vrások viac, pretože nemecký šampión z Mníchova zameral jeho hviezdneho útočníka.

Bavori poslali technického riaditeľa pre skauting, Michaela Reschkeho, aby sledoval 22-ročného Belgičana a urobil komplexný report o tom, či sa Lukaku do kádra Carla Ancelottiho hodí. Romelu je nepochybne typ hráča, ktorého by chcel každý klub, pretože jeho fyzické zdatnosti spojené s technickou genialitou sa len tak často nevidia. „Je to bojovník, ktorý by zapadol všade“, povedal Roberto Martinéz.

Bayern sa záujmom o Lukakua možno pripravuje na letný odchod poľského Hitmana, Roberta Lewandowskeho, ktorého láka Real Madrid.

Avšak vedúci celok Bundesligy bude musieť čeliť rade kvalitných konkurentov o podpis belgického útočníka. Najväčším súperom bude PSG, ktoré bude po avizovanom prestupe Zlatana Ibrahimovića hľadať kvalitnú náhradu. O svojho bývalého zverenca sa zaujíma aj Chelsea, no tá by musela zaplatiť viac než 50 miliónov libier.

Everton sa v súčasnosti nachádza na 12. mieste tabuľky Premier League a v nasledujúcom kole privíta na domácom štadióne londýnsky Arsenal, čo určite nebude ľahká skúška.

Romelu Lukaku nielen v tejto sezóne dokazuje, že patrí medzi ofenzívnu elitu a preto by ani jeho cena nemala byť malá. Mirror Sport tvrdí, že záujemcovia si musia pripraviť minimálne 55 miliónov eur.