Main Content

NHL uvažuje nad zmenou pravidiel v drafte

utorok, 8. marec 2016 17:20 | Autor: Dávid Lech

NHL uvažuje nad zmenou pravidiel v drafte
NHL uvažuje nad zmenou pravidiel v drafte | zdroj: © TASR

NHL uvažuje nad upravením pravidiel. Samotní hokejisti ale so zámerom vedenia najlepšej hokejovej ligy sveta nesúhlasia.

Vedenie ligy bude budúcu sezónu oslavovať svoju storočnicu a s ňou zrejme príde aj s viacerými inováciami. Jednou z nich by mala byť úprava pravidiel pre hráčov vstupujúcich zámorskej profiligy. „Skúmame mnoho nápadov a myšlienok pre zlepšenie podmienok pre hráčsky vývoj a navýšenie veku pre draft hráčov je jedna z vecí, o ktorých uvažujeme. Tieto diskusie sú ale zatiaľ veľmi predbežné,“ nechal sa počuť Pat LaFontaine, bývalá hokejová legenda a člen hokejovej Siene slávy, ktorý v súčasnosti pôsobí v manažmente NHL ako pracovník pre ligový rozvoj. Práve oddelenie pre rozvoj ligy v posledných rokoch pracuje na zatraktívnení a vylepšení najlepšej hokejovej súťaže sveta.

V súčasnosti je dovolené draftovať hráčov, ktorí dovŕšia vek 18 rokov. Liga uvažuje nad navýšením hranice o jeden rok. Bolo by ale toto rozhodnutie správne? Talent a výkonnosť mladých hráčov rok čo rok stúpa a súčasní 19-roční nováčikovia dokazujú, že sú plne schopní brázdiť ľady NHL.

Draftová jednotka z roku 2010, Taylor Hall, s nápadom vedenia ligy nesúhlasí. „Nie, myslím si, že je to dobre tak, ako to je. Vidíme deti, ktoré prichádzajú do ligy a predvádzajú v zápasoch skvelé výkony. Keď máte 18 rokov, mali by ste byť schopný pracovať a byť zamestnaný kdekoľvek, kde chcete. Myslím, že draft je nastavený férovo,“ pre espn.go.com sa zamyslel útočník Edmontonu Oilers.

Myslíte si, že by bolo pre ligu prínosom, ak by kluby NHL mohli draftovať len 19-ročných hráčov alebo súčasná hranica 18 rokov je dostatočná? Svoj názor vyjadrite v diskusii pod článkom.