Main Content

Mourinho si vybral svoje letné posily do United, hovorí taliansky novinár

pondelok, 7. marec 2016 11:34 | Autor: Timotej Gašper

Mourinho si vybral svoje letné posily do United, hovorí taliansky novinár
Mourinho si vybral svoje letné posily do United, hovorí taliansky novinár | zdroj: © TASR

Ak sa v lete stane Jose Mourinho trénerom Manchestru United, bude chcieť čiastočne prestavať káder a to kúpou obrancu, záložníka a útočníka, tvrdí britský TheSun.

Sága „Mou“ & trénovanie klubu z Old Traffordu by konečne mohla nabrať reálne kontúry, píšu viaceré renomované média. Aj keď van Gaal na chvíľu nechal zabudnúť na katastrofálnu formu víťazstvami v Európskej lige a proti Arsenalu, po víkendovej prehre na pôde West Bromwichu (1:0), je pod ním opäť tenká stolička.

S touto správou prišiel taliansky známy novinár, Gianluca Di Marzio, ktorý Mourinha považuje za takmer istého trénera „Diablov“ v budúcej sezóne. Nový kormidelník si obvykle pritiahne do tímu aj zopár nových hráčov. „The Special One“ by mal do Anglicka zlákať nasledujúce tri mená.

Pre početné zranenia tvorili zadné rady United v tejto sezóne častokrát takzvaní ,,no-name“ hráči bez výraznejších skúseností. Tejto situácií by sa chcel Mourinh určite vyhnúť a preto chce vystužiť obranné rady o svojho bývalého zverenca z Realu Madrid, Raphaela Varaneho, ktorý patrí medzi najperspektívnejších futbalových obrancov súčasnosti.

Záloha „Red Devils“ je síce prepletená hviezdnymi menami, no po príchode nového trénera sa očakávajú nielen nákupy, ale aj malý výpredaj. Ako prvý by o červený dres mohol prísť belgický dlháň Marouane Fellaini. Mourinho zaňho chce angažovať defenzívneho stredopoliara Juventusu, Stefana Sturara, no jeho popredný záujem patrí nemeckému géniovi vo farbách „Los Blancos“, Tonimu Kroosovi.

Najlepšie na koniec. V oddelení ofenzívy sa do Mourinhoveho listu priani dostáva Zlatan Ibrahimović. Hrajúca legenda PSG by mohla kývnuť na krátkodobú spoluprácu so svojim bývalým trénerom, pretože ako je známe, tieto dve špeciálne osobnosti futbalu prechovávajú dobrý vzťah. Ibra má kontrakt len do konca prebiehajúcej sezóny a preto by sa do „Divadla snov“ mohol sťahovať celkom zadarmo, čo by bol od Mourinha riadne prešibaný ťah.

Podľa odhadu by za týchto troch hráčov museli United zaplatiť vyše 65 miliónov eur, nehovoriac o rozprávkových platoch. Zatiaľ však nieje potvrdený ani príchod Mourinha, preto bude veľmi zaujímavé sledovať ako sa celá situácia vyvinie.