Main Content

Analýza 36. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 7. máj 2011 11:15 | Autor: Sport7 sk

Analýza 36. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýza 36. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Koniec aktuálnej sezóny Premier League klope na dvere. Ostáva odohrať už len tri kola, to prvé z nich začína už dnes. Prinášame vám analýzu k šiestim dnešným stretnutiam.

Aston Villa - Wigan, 16.00

Pre Garyho McAllistera to bude v poradí už tretí duel na lavičke Villanov, kde zastupuje zdravotne indisponovaného Gerarda Houlliera. Remízu a prehru by chcel doplniť na tretí pokus víťazstvom, ktoré by Villanom definitívne zabezpečilo záchranu v Premier League. K dispozícii domácemu mužstvu budú po zranení Emile Heskey a Richard Dunne. Wigan o zotrvanie v súťaži bojuje zo všetkých síl, uplynulé stretnutie na DW Stadium s Evertonom skončilo 1:1, najmä vďaka excelentnému výkonu gólmana Athletic Ali-Al Habsiho, ktorý zneškodnil jednu penaltu hostí, avšak na druhú už bol prikrátky.

Práve brankár Wiganu by sa mal v záverečných 3 kolách postarať o vytýčených 5 bodov, ktoré by mali hosťom zaručiť záchranu súťaže. Hosťom sa vo Villa Parku mimoriadne darí, od októbra 2005 tu v piatich vystúpeniach neprehrali, nevidíme dôvod, prečo by v tejto šnúre nemohli pokračovať. Myslíme si, že Wigan je schopný vo Villa Parku bodovať naplno.

Náš tip:víťazstvo Wiganu [ kurz 4,25 ] alebo OVER 2,5 [ kurz 1,72 ]

Bolton - Sunderland
, 16.00

Ani jeden z tímov v posledných zápasoch príliš neoslňuje. Bolton sa v posledných 2 ligových dueloch gólovo nepresadil, vďaka čomu nezískal ani jeden bod. Svetlým okamihom za posledné dva mesiace sú len domáce víťazstvá nad West Hamom 3:0 a Arsenalom 2:1. Veľkým sklamaním pre fanúšikov Wanderers bola hlavne prehra v semifinále FA Cupu so Stoke 0:5.

Hostia zo Sunderlandu sú na tom ešte horšie, z posledných 10 zápasov sa im naplno podarilo bodovať iba raz, na domácom trávniku zdolali Wigan 4:2, no hneď o týždeň nasledovala prehra v domácom prostredí rozdielom triedy s Fulhamom 0:3.

Favoritom duelu sú domáci futbalisti, kurz na víťazstvo The Trotters sa nám zdá výhodný, do kádra Wanderers sa navyše vráti vo forme hrajúci Daniel Sturridge, či Jussi Jaaskelainen, ktorí by mali dopomôcť k víťazstvu Trotters nad nevýrazným Sunderlandom.

Náš tip: víťazstvo Boltonu [ kurz 1,75 ]

Everton - Manchester City
, 16.00

História vzájomných zápasov hovorí v prospech Toffees a našu dôveru majú aj počas tohto ligového kola. Everton z posledných 7 vzájomných dueloch s Citizens až šesťkrát zvíťazil a hoci ich šance na účasť v Europa League pre budúcu sezónu sú už len teoretické, v tomto súboji by mali nad Citizens zvíťaziť. Hosťom účasť minimálne v kvalifikácii Champions League neujde, nevzdávajú však ešte ani útok na tretie miesto. Návrat Tima Cahilla a Mikela Artetu v uplynulom kole nabudil tím Evertonu, v Goodison Parku určite podajú ešte koncentrovanejší výkon. Hostia nastúpia bez Teveza, Roberto Mancini zrejme v zostave spraví niekoľko rošád, výkon jeho zverencov v uplynulom kole na Eastlands s West Hamom bol napriek víťazstvu
2:1 nepresvedčivý. Domáci manažér David Moyes vie svojich futbalistov vyhecovať, Everton už neraz ukázal ako bojovať do posledného hvizdu hlavného rozhodcu.

Náš tip: víťazstvo Evertonu [ kurz 2,75 ]

Newcastle - Birmingham, 16.00

Birmingham doteraz veľa vody na trávnikoch svojich hostiteľov nenamútil, iba 2 víťazstvá z celkovo 17 odohratých duelov vonku so 16 streleckými zápismi namočili The Blues do boja o záchranu. Aktuálne ťahajú sériu troch zápasov bez víťazstva a prerušenie tejto série na trávniku Newcastle sa nečaká, čím by sa Birmingham ešte viac namočil do boja o záchranu.

Newcastle by si víťazstvom zaistilo defenitívu pre budúci ročník Premier League, no ani v ich prípade neplatí pravidlo môj dom, môj hrad. Zo 17 zápasov vyhrali iba 5, remizovali v 7 prípadoch, bez bodu odchádzali päťkrát. Nie je to jednoduchý zápas na tipovanie, ale podľa našej mienky bude rozhodujúcim faktorom domáce prostredie.

Náš tip: víťazstvo Newcastle [ kurz 1,90 ]


West Ham - Blackburn
, 16.00

West Ham je na tom, spomedzi všetkých účastníkov Premier League, najhoršie. Pre Hammers je zápas s Blackburnom, mimochodom taktiež bojujúcim o záchranu, poslednou šancou na zázrak. Sebavedomie domácich je podpílené piatimi prehrami v rade, vedenie Hammers už usilovne hľadá náhradu za manažéra Avrama Granta, ktorý loď tímu z Upton Parku nasmeroval do Championship. Rovers vonku v doterajšom priebehu sezóny zvíťazili iba trikrát, dvakrát si viezli od súpera bod za remízu, no myslíme si, že pri aktuálnej forme oboch tímov sú vo výhode hostia.

Náš tip: víťazstvo Blackburnu [ kurz 3,65 ]

Tottenham - Blackpool, 18.30


Tottenham by mohol prebiehajúcu sezónu hodnotiť z dvoch uhlov pohľadu. Vydarené účinkovanie v Champions League a zápasy proti Realu Madrid vo štvrťfinále súťaže museli byť pre nováčika zážitkom. Možno aj pohárová zanietenosť stála Spurs slabší záver sezóny v Premier League, kde sa prepadli už na 6.miesto, ktoré by ich pre budúcu sezónu vyradilo z pohárovej Európy. Víťazstvo proti Blackpoolu je nevyhnutné, nič iné neprichádza pre Spurs do úvahy. Blackpool sa tabuľkou prepadáva smerom nadol, séria prehier ich namočila do boja o záchranu, iróniou je, že ich posledné víťazstvo prišlo ešte vo februári práve proti Spurs. White Hart Lane sa bude po zápase s Blackpoolom tešiť z víťazstva svojich miláčikov.

Náš tip: víťazstvo Tottenhamu pri handicape 0:1 [ kurz 1,80 ]