Main Content

Bol jediný hráč v NBA, ktorý sa ma odvážil brániť. Kobe chválil protihráča

štvrtok, 3. marec 2016 12:46 | Autor: De Fa

Bol jediný hráč v NBA, ktorý sa ma odvážil brániť. Kobe chválil protihráča
Bol jediný hráč v NBA, ktorý sa ma odvážil brániť. Kobe chválil protihráča | zdroj: © TASR

The Grindfather. Tak znie prezývka Tonyho Allena, hráča Memphisu Grizzlies. Tento univerzál momentálne hrá svoju dvanástu sezónu v NBA. Aj napriek tomu, že je to nenápadný „makač“, ktorý nepriťahuje na seba svetlá reflektorov, dostala sa mu v posledných dňoch vzácna pocta.

O tom, že Kobe absolvuje svoju poslednú sezónu v NBA už dobre viete. Pred tým sa mu však po každom poslednom zápase na palubovke svojho súpera dostane vzácna pocta – pamätné video domáceho tímu ako čelili tejto legende. Plus ovácie v stoji.

Samozrejme je to pekné gesto a zaslúžené pre hráča, ktorý svojou hrou inšpiroval milióny fanúšikov a atlétov. Na druhú stranu, aj Kobe je ten, čo na rozlúčku dáva darčeky. Počas sezóny daroval svoje tenisky, v ktorých odohral svoj posledný zápas proti svojmu „rivalovi“. Na pamiatku a s venovaním si od Kobeho vyprosili takéto darčeky hráči ako Kevin Durant, Paul George a Draymond Green.

Rovnakej pocty sa dostavilo aj Tony Allenovi po poslednom zápase Los Angeles Lakers proti Memphisu Grizzlies. Darček bol o to vzácnejší, že Bryant sa na adresu svojej “play-off nemesis“ pre reportérov vyjadril slovami: „On bol jediný hráč, ktorý skutočne prijal výzvu brániť priamo mňa. Viete, on sa vôbec nespoliehal, že mu niekto pomôže. On nečakal na pomoc. Je naozaj tvrdý obranca. Je vysoký a rýchly.

Naozaj vzácne ocenenie od Bryanta.

Je smola, že obaja menovaní nemohli nastúpiť proti sebe na svoj posledný vzájomný duel. Kobe Bryant momentálne laboruje so zraneným ramenom, pričom Tony Allen vynechal tretí zápas za sebou pre opuchnuté koleno. Memphis Grizzlies nakoniec tento duel vyhral.

Ich najpamätnejšie súboje sa udiali v roku 2008. Vtedy ešte Allen pôsobil v drese Bostonu Celtics a zostrelil Bryanta v NBA Finále. Celtics vyhrali v šiestych zápasoch a jeden z kľúčových hráčov bol práve Allen.

Tony Allen prehlasoval, že chce aby si ho fanúšikovia pamätali ako jedného z najlepších obrancov v histórií. „Keď sa rozprávalo o Bruce Bowenovi, Dennisovi Rodmanovi a Michaelovi Cooperovi, vždy som chcel, aby si spomenuli aj na moje meno,“ povedal v jednom z rozhovorov pre ESPN.com minulý rok. „Nehrám túto hru preto, aby som bol priemerný. Ja chcem byť elitný.

Vyzerá to tak, že Kobe trafil svojimi slovami “klinec po hlavičke“.

Zdroj: ESPN