Main Content

Mladá hviezda Atlética opäť na lane Manchestru United

streda, 2. marec 2016 12:52 | Autor: Timotej Gašper

Mladá hviezda Atlética opäť na lane Manchestru United
Mladá hviezda Atlética opäť na lane Manchestru United | zdroj: © TASR

Červení diabli budú mať pravdepodobne od leta nového trénera, ktorý si jasne vytýčil svoje prestupové ciele. Medzi jednu zo žiadaných posíl patrí aj superstar z Madridu, ktorá pre záujem United odmieta podpísať novú zmluvu, informuje portál Calciomercarto.

Dvadsaťjeden ročný reprezentant španielskej „La Roji“ je zas a znova spájaný s príchodom na Old Trafford. Saul Niguez, ktorý pred ôsmimi rokmi opustil akadémiu Realu Madrid, aby sa mohol pridať do mládeže mestského rivala Atlética, prežíva asi najlepšiu sezónu vo svojej kariére.

Defenzívny záložník respektíve ľavé krídlo má v drese „Rojiblancos“ platnú zmluvu až do roku 2020, no klub mu ju chce vylepšiť hlavne čo sa z finančnej stránky týka. Saul bol s prestupom do anglickej Premier League spájaný už viacero prestupových období po sebe, no Atlético odmietalo pustiť svoj klenot. Vedenie klubu z Calderónu urobilo dobre, pretože jeden z najväčších futbalových talentov súčastnosti má potenciál stať sa v Madride ťahúňom klubu.

Na post trénera United sa odhaduje hlavne bývalý kouč Realu Madrid, Chelsea alebo Interu Miláno, Jose Mourinho, ktorý ako je známe, veľmi rád pracuje s mladými perspektívnymi hráčmi. Káder „Red Devils“ je aktuálne plný maródov a to sa čiastočne odzrkadľuje aj na ich forme, čomu sa nový tréner bude chcieť samozrejme vyhnúť. Ak by si Niguez predsa len našiel cestu do Divadla snov, miesto by mu mal prepustiť Marouane Fellaini, píše španielske Calciomercato.

Aktuálna trhová cena mladého Španiela je 15 miliónov eur, no podľa britských médií má United na Nigueza odloženú sumu až 30 miliónov eur. Saul je odchovancom Atlética a pomaly sa zapracováva aj do základnej zostavy, preto je veľmi otázne, či sa už v tak mladom veku odhodlá na veľký prestup.