Main Content

Guardiola má svoj prvý letný prestupový cieľ

pondelok, 29. február 2016 11:38 | Autor: Timotej Gašper

Guardiola má svoj prvý letný prestupový cieľ
Guardiola má svoj prvý letný prestupový cieľ | zdroj: © TASR

Španielsky tréner sa netají tým, že v lete chce prebudovať mužstvo Manchestru City podľa svojich predstáv. Jeden z vysnívaných nákupov by mal byť mladý obranca, ktorý aktuálne patrí medzi najžiadanejších hráčov v Európe.

Od novej sezóny sa možno v Anglicku stretne skupina tých najlepších trénerov na svete. Okrem Kloppa alebo Wengera sa s tými najlepšími klubmi spájajú mená ako Mourinho, Conte, Guardiola alebo Diego Simeone. Každý z týchto trénerov bude chcieť urobiť pár šokujúcich a drahých prestupov, aby práve ich káder bol ten najlepší.

Na lane Chelsea je Pogba, Manchester United zas lanári Aubameyanga, no Guardiola si vyberá z trocha iného súdka. Okrem známeho vzťahu so Sergiom Busquetsom si podľa britských médií Pep brúsi zuby na jeden z najväčších talentov súčastnosti, Aymerica Laporteho. Zadák Athleticu Bilbao má stále len 21 rokov a môže sa pýšiť tým, že v baskickom klube si našiel ako jediný zahraničný hráč pevné miesto v zostave.

Odchovanec Bilbaa je už dlhšiu dobu terčom záujmu viacerých gigantov a vyzerá to, že Baskovia už nedokážu dlho odolávať lukratívnym ponukám za svoj defenzívny klenot. Aj keď Laporteho kontrakt ma platnosť až do roku 2019, očakáva sa jeho letný prestup. Podľa TheSun.uk je Guardiola pripravený vložiť do boja o Aymerica všetko.

Mladý francúzsky obranca má v zmluve výkupnú klauzulu vo výške asi 40 miliónov libier, čo by pre kluby ako City, Barcelonu alebo PSG nemal byť žiaden problém. Všetky tri vyššie spomenuté kluby v lete vynaložia dostatok úsilia o Laporteho podpis, no zvíťazí ten s najlepšími podmienkami.

Podľa správ portálu 101greatgoals.com sa Manchester City chystá na astronomickú ponuku vo výške až 80 miliónov libier. Je známe, že „Citizens“ rýchlo napredujú a každým dňom zlepšujú už tak kvalitnú infraštruktúru klubu, čo by sa mohlo pre Laporteho stať lákadlom.

V kádri „The Sky Blues“ sa síce nachádza veľa kvalitných obrancov, no po príchode Guardiolu sa očakáva odchod viacerých defenzívnych hráčov s futbalovo pokročilým vekom, čo by potencionálne otvorilo cestu mladej nádejí Francúzska.