Main Content

Ponúkali mu 500 tisíc týždenne, hviezda United odmietla čínsky klub

pondelok, 29. február 2016 11:12 | Autor: Timotej Gašper

Ponúkali mu 500 tisíc týždenne, hviezda United odmietla čínsky klub
Ponúkali mu 500 tisíc týždenne, hviezda United odmietla čínsky klub | zdroj: © TASR

V Číne to zobrali s rozvojom futbalu "smrteľne" vážne a kluby z najvyššej súťaže nakupovali v priebehu posledných týždńov hviezdy svetového formátu ako na bežiacom páse. Najnovšie zaujala správa, podľa ktorej si milionári z východu trúfli na veľkú rybu v drese United, no boli rázne odmietnutí.

Wayne Rooney je odchovancom Evertonu, no od roku 2004 háji farby „Red Devils“. Počas dvanástich rokov sa anglický útočník vyformoval na post hrajúcej legendy a jeho odchod z Old Trafford si vie predstaviť len málokto. Lenže Čína v zime dokázala, že hviezdy nakupovať vie a zlákala tak Teixeiru, Ramiresa, či Martinéza. Akcionári klubu Šanghaj Shenhua si dokonca verili natoľko, že kontaktovali United o potencionálnom prestupe Waynea Rooneyho.

Prvý kontakt prišiel podľa britských médií ku koncu roka 2015, v tej dobe bolo ale mnoho fanúšikov United zhrozených hrou ich obľúbeného klubu a dokonca vyhlásili, nech Rooney kľudne odíde, ak má mať takúto formu.

 

 

Wayne samozrejme nieje hráč, ktorý by si na Old Trafforde mal niečo dokazovať, no od vodcu, kapitána a bombardéra sa čaká, že svoj klub potiahne, keď sa mu nedarí. Počas januára prišla do Manchestru ponuka zo Šanghaju, ktorý ešte pred pár rokmi skúpil Didiera Drogbu a Nicolasa Anelku, no neskôr pre veľké finančné problémy musel obe ofenzívne legendy pustiť preč. Klub Shenhua  položil na stôl slušných 27 miliónov libier a reprezentantovi „Albionu“ ponúkol plat 500 000 libier týždenne (!!!). Zmluva mala mať platnosť na tri roky.

Takúto ponuku by odmietal málokto, no bohužiaľ pre čínsky klub, Rooney tento prestup rázne odmietol. Naznačil tým najmä to, že je hráčom, ktorý je stále pripravený hrať na najvyššej úrovni, čo je dobrým signálom pre všetkých fanúšikov Red Devils.