Main Content

Nemá Twitter, je skromný a stále hrá scrabble. Nový objav Manchestru United

nedeľa, 28. február 2016 09:25 | Autor: Timotej Gašper

Nemá Twitter, je skromný a stále hrá scrabble. Nový objav Manchestru United
Nemá Twitter, je skromný a stále hrá scrabble. Nový objav Manchestru United | zdroj: Instagram

Mladík Marcus Rashford počas štvrtkového večera zachránil svojimi dvoma gólmi krk ako klubu, tak aj van Gaalovi, ktorý po zápase nešetril chválou na 18 ročného hrdinu zápasu.

Rodák z Manchestru sa po zápase Európskej ligy dostal do povedomia nejedného futbalového nadšenca, pretože debut, ako zažil Rashford, sa tak často nevidí. „Red Devils“ síce hrali proti Midtjyllandu, no nevyspytateľný dánsky majster ukázal odhodlanie a do odvety išiel s výhrou 2:1. Kvôli viacpočetným zraneniam v kádri United bol LVG nútený do základnej zostavy vtesnať viacerých hráčov z rezervy. Hviezdou a hrdinom zápasu sa stal Marcus Rashford, ktorý okrem toho, že je skromný a talentovaný, je aj skvelý hráč hry Scrabble, ktorú dokonca stále nosí so sebou do autobusu.

Manchester United má problémy a vyriešiť ich nedokáže ani ostrieľaný Louis van Gaal, pod ktorým je už len veľmi tenká stolička. Britské média dokonca v piatok informovali, že ak by sa United neprebojoval cez Midtjylland, zazvonil by zvonec a s LVG by bol koniec. Výkon mladého Rashforda však dá sa povedať zachránil van Gaalovi pozíciu, začo sa mu holandský tréner plánuje veľmi štedro odmeniť a zaistiť mu lukratívnu budúcnosť na Old Trafford.

Anglický útočník v súčasnej dobe zarába 5000 libier týždenne, ale šéfovia klubu sú už pripravení vyriešiť budúcnosť mladého reprezentanta „Albionu“ a ponúknuť mu plat vo výške 30 000 libier za týždeň a zároveň mu ponúknuť dlhodobý kontrakt, ktorý by odohnal veľký záujem Manchestru City.

Po štvrtkovej noci sa dokonca zistilo, že Rashford nemá ani účet na Twitteri, načo sa vyjadril jeho tréner z mladších kategórií.

„Marcus toto ani veľmi nepotrebuje, je veľmi uvedomelý a dokonale sa stará o svoje telo aj myseľ, hraním scrabble si piluje slovnú zásobu aj logiku. Veľa chalanov s ním už ani nechce hrať, pretože vedia, ako to dopadne.“

The Sun informuje, že LVG už v piatok ráno zalarmoval vedenie klubu, aby pripravilo Rashfordovi novú zmluvu, aby ho Holanďan mohol použiť čo najskôr, keďže mladík je stále základným členom United do 18 rokov.

Pre Marcusa Rashforda je aktuálne obdobie splneným snom, pretože ako sám mladík prehlásil, od detstva je fanúšikom Manchestru United a preto sa rozhodol pred dvoma rokmi odmietnuť záujem troch úhlavných rivalov a ostrovných gigantov Citizens, Chelsea a Arsenal.

 

Listina zranených hráčov United je momentálne dlhšia ako sobotný nákupný lístok a preto nemal van Gaal na výber a musel postaviť neskúseného Rashforda. „Nemal som o neho vôbec žiadne starosti, je mentálne silný a na jeho vek aj vyspelý. V tej situácií bol Marcus najlepšou možnou voľbou a dokázal to, som naňho hrdý. Počas zápasu a polčasu som mu dával len malé pokyny, aby toľko veľa nebehal ale sústredil sa na bránku,“ hovorí po vysokej výhre 5:1 tréner Louis van Gaal.

Už dnes od 15:05 nastúpia „Red Devils“ na domácej pôde proti Arsenalu Londýn a je možné, že mladý objav United dostane opäť príležitosť ukázať sa.