Main Content

VIDEO: Možné len v Kanade? Hokejistu zatkla polícia priamo na ľade!

štvrtok, 25. február 2016 09:12 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Možné len v Kanade? Hokejistu zatkla polícia priamo na ľade!
VIDEO: Možné len v Kanade? Hokejistu zatkla polícia priamo na ľade! | zdroj: © TASR

Zámorský hokej, najmä ten juniorský, prináša mnoho kontroverzných momentov, no niečo takéto sme ešte nevideli. Rozzúreného hokejistu musela prísť zatknúť polícia priamo na ľad.

Situácia sa odohrala v sobotu juniorskej lige AA League v Quebecu. Jej hlavným aktérom bol 21-ročný hokejista Olivier Marcotte, ktorý sa čiarovému rozhodcovi najprv vyhrážal, pľul naňho a napokon ho aj napadol. Zmyslov zbaveného mladíka museli od svojho kolegu odtrhnúť ostatní arbitri, ktorí ho držali pri ľade až do momentu, kým prišli príslušníci miestnej polície. Tí mu nasadili putá a odviedli ho do väzby. Referoval tom portál cbssports.com.



 

Seržantka Annie Thibodeau informovala, že voči chlapcovi zatiaľ nebolo podané žiadne trestné oznámenie. Serge Campeau, prezident ligy, nechcel situáciu bližšie komentovať, kým sa neuistí, čo jej presne predchádzalo.

Útoky na rozhodcu nie sú v zámorí výnimočné. Len pred pár dňami v juniorskej QMJHL trafila hodená plechovka s pivom rozhodcu Dominica Bedarda do rozkroku. Ako sa ukázalo plechovku po ňom hodil z tribúny brat vylúčeného hráča.

V januári určite neuniklo vašej pozornosti video hromadnej bitky hráčovi v Junior A Hockey League v Ontáriu. V závere šarvátky jeden z rozhodcov zrazil hráča k zemi, na čo zareagoval tréner mužstva tým, že vybehol na ľad a rozhodcu napadol.