Main Content

Everton našiel náhradu za Johna Stonesa

utorok, 23. február 2016 10:22 | Autor: Timotej Gašper

Everton našiel náhradu za Johna Stonesa
Everton našiel náhradu za Johna Stonesa | zdroj: © TASR

Prestupová sága menom John Stones bude nepochybne pokračovať aj toto leto. Počas nasledujúceho prestupového obdobia sa dá očakávať jeho veľmi výhodný predaj, pretože Everton našiel zaňho už vhodnú náhradu.

Anglický portál The Sun prezradil, že tím z Goodison Parku už nejakú dobu aktívne sleduje argentínskeho obrancu Matea Muscchaia. Hráč Villarrealu dlhodobejšie patrí medzi najlepších obrancov v lige, no podľa španielskych médií by ho „Žltá ponorka“ nemala problém predať za pomerne nízkych 15 miliónov libier.

Špekulácie o Stonesovom odchode vrcholili hlavne minulé leto, no „Karamelky“ ustáli viacpočetné ponuky Chelsea a mladého Angličana si udržali. Britské média dokonca informovali, že Chelsea bola ku koncu augusta ochotná ponúknuť až 50 miliónov libier, no Everton vydal jasné stanovisko a Stonesa nepredal.

Teraz je však všetko inak. Klub si uvedomil, že Johna sa udržať nepodarí a podľa oficiálneho vyhlásenia hrajú už dopredu prehranú vojnu. Očakáva sa teda, že v lete si 21 ročný anglický reprezentant zbalí kufre. Otázne je len to, kam zamieri.

Záujem má stále Chelsea, no tej sa do plánov priplietli aj Manchester United a Barcelona. The Sun tvrdí, že Everton mladíka nepredá pod 40 miliónov libier, čo je samozrejme vysoká cena, no je známe, že ani jeden z vyššie uvedených klubov by ju nemal problém zaplatiť.

Podľa najnovších informácií je Musacchio už teraz na listine žiadaných letných nákupov Evertonu, keďže ho anglický skauti sledujú už pomerne dlhú dobu. Dvadsaťpäť ročný stopér mal možnosť odísť do Premier League ešte v roku 2014, kedy sa oňho zaujímal Tottenham, ale všetko zmarilo jeho zranenie.

Vyzerá to tak, že Musacchio dostane ďalšiu šancu skúsiť si ostrovný futbal. No čaká há náročná úloha, náročným fanúšikom liverpoolskeho klubu bude musieť podľa všetkého nahradiť ich miláčika, Johna Stonesa.