Main Content

Paul Pogba priznal, z ktorého hráča Bayernu má najväčší strach

utorok, 23. február 2016 10:12 | Autor: Timotej Gašper

Paul Pogba priznal, z ktorého hráča Bayernu má najväčší strach
Paul Pogba priznal, z ktorého hráča Bayernu má najväčší strach | zdroj: © TASR

Už dnes večer sa v Turíne odohrá dlho očakávané osemfinále Ligy majstrov medzi Juventusom a Bayernom Mníchov. Súčasná asi najväčšia hviezda „Starej dámy“ sa v rozhovore pre Sky Sports vyjadrila, koho z Bayernu sa najviac bojí a čo ho na ňom fascinuje.

Taliansky majster proti nemeckému, kádre nabité svetovými hviezdami a aktuálna raketová forma oboch zúčastnených, aj preto tento duel množstvo odborníkov právom označuje ako „Súboj titánov.“

Zápas na novom štadióne „Bianconerri“ bude o to zaujímavejší, že v zostave Bavorov pravdepodobne nastúpi duo bývalých hráčov Juventusu, Kingsley Coman a Arturo Vidal. Média však okrem tohto faktu zaujalo hlavne vyjadrenie francúzskej superstar, Paula Pogbu, ktorý otvorene uznal kvality a vyjadril rešpekt k nemeckému srdciarovi vo farbách Bayernu, Thomasovi Mullerovi.

Väčšina by čakala, že turínska „10“ k výšinám vynesie rýchlikov Comana s Costom alebo brankára Neuera, Pogba však v rozhovore vysvetlil, prečo sa bojí práve odchovanca mníchovského veľkoklubu.

"Thomas je neuveriteľne efektívny, môže kedykoľvek zmeniť tempo a štýl hry a tiež vie veľmi nebezpečne zakončiť. Bayern má samozrejme viacero dobrých hráčov, ale Müller je jednoducho nepredvídateľný. Keď sledujem, čo predvádza na ihrisku tak som očarený, je to fantastický futbalista, ktorý robí rozdiely v zápase a bojím sa, čo môže ukázať proti nám," povedal Paul Pogba v rozhovore pre nemeckú verziu Sky Sports.

Posledný zápas, kde sa Pogba a Muller stretli zoči-voči, bol počas majstrovstiev sveta 2014 v Brazílií, kde gólom Hummelsa vyradili Nemci vo štvrťfinále reprezentáciu Galského kohúta. V Lige majstrov sa proti sebe postavili ešte v roku 2013, kedy Bayern po dvojzápase poľahky postúpil cez Pogbov Juventus do semifinále s celkovým skóre 4:0.

Ak sa nestane nič neočakávané, Muller aj Pogba budú súčasťou dnešných základných zostáv v jednom z najväčších šlágrov tohtoročnej sezóny Ligy majstrov. Juventus kope v tejto sezóne futbalovú hitparádu, no Bayern Mníchov aj napriek početným zraneniam nepatrí medzi žiadnych outsiderov. Je však otázne, či Guardiolov perfekcionalizmus dokáže poraziť turínsku odhodlanosť.

Dnešný zápas Juventus Turín - Bayern Mníchov môžete sledovať na televíznej stanici Digi Sport 4.