Main Content

Hviezdny tínedžer AC Miláno na lane anglických gigantov

nedeľa, 21. február 2016 12:37 | Autor: Timotej Gašper

Hviezdny tínedžer AC Miláno na lane anglických gigantov
Hviezdny tínedžer AC Miláno na lane anglických gigantov | zdroj: © TASR

Chelsea aj Manchester United sa v nasledujúcom prestupovom období zamerajú na mladú hviezdu zo San Sira, informuje britský Express. „Rossoneri“ však plánujú svoju nádej udržať tak, že mu ponúknu nový dlhodobý kontrakt, ktorý by sa z finančnej stránky nemal odmietať.

Október 2015, San Siro, ligový duel proti nevyspytateľnému Sassuolu. V bránke domácich sa prekvapivo objavuje nové meno, Gianluigi Donnarumma. V tej dobe najmladší brankár talianskej Serie A v histórii mal len 16 rokov a 8 mesiacov. Siniša Mihajlovič urobil obrovský risk, ktorý sa mu koniec koncov vyplatil.

AC Miláno prešlo v lete dosť výraznými zmenami na každom fronte a preto nebolo až takým prekvapením, že nový tréner si poskladal aj nový tím. Čo však zaujalo nielen talianske médiá, bolo predstavenie šestnásťročného brankára Donnarummu ako plnohodnotného hráča A-mužstva.

Mladík od svojho debutu začal predvádzať skvelé výkony a aj jeho zásluhou sa AC konečne vzchopilo a stúpa tabuľkou nahor. Kuckov spoluhráč v doterajších 17 ligových štartoch pustil za svoj chrbát 13 gólov a až šesťkrát si dokázal udržať čisté konto, čo je na 16 ročného chlapca excelentná štatistika.

Ako býva zvykom, Donnarumma svojimi výkonmi zaujal širokú futbalovú verejnosť a nejeden klub sa bije o jeho podpis. Aj keď „Gigi“ odohral ešte veľmi málo zápasov a jeho predražený nákup by mohol byť aj tzv. „mačkou vo vreci“, v Anglicku už začína boj, ktorý z gigantov ponúkne viac.

Plátok Express.uk dokonca tvrdí, že Manchester United by z Donnarummu nemal problém urobiť jednotku, samozrejme ak odíde David de Gea. Chelsea má údajne ponúknuť až 15 miliónov eur, keďže pri Gianluigimu nejde ani tak o súčasnú posilu ako o budúcu oporu. Je však známe, že „The Blues“ radi skupujú všetko čo má kopačky a potenciál, a preto ani talianski odborníci neradia mladíkovi odísť do Londýna.

Je jasné, že Donnarummu čaká čo sa prestupových ponúk týka, veľmi rušné leto. Riaditeľ Adriano Galliani sa však nechal počuť, že predaj tohto mladého brankára neprichádza do úvahy. „Gigi je talent, aký sa len tak nevidí. Vychádza z našej akadémie a my mu tu v Miláne vieme ponúknuť tie najlepšie podmienky. Stále má len 16 rokov a veľký prestup by mu nemusel urobiť dobre. Jeho aktuálnu zmluvu do roku 2018 sa v najbližšom čase budeme snažiť upraviť tak, aby bol spokojný. Dúfame, že tu ostane veľmi dlho.“

Keď prišiel 16 ročný Gianluigi na svoj prvý tréning v A-mužstve, určite ani netušil, kde sa ocitne o pol roka. A či Donnarummu pritiahne Anglicko už počas tohto leta? „V Miláne som najspokojnejší, milujem AC už od mala a teraz si žijem svoj sen, je mi cťou chytať tu. Môj brat tu tiež začínal svoju kariéru a celá rodina fandíme „Rossoneri“, nerozmýšľam nad prestupom,“ mierne vyvrátil všetky doterajšie špekulácie uvedomelý Gianluigi Donnarumma.