Main Content

Mata do Číny? Nič nie je nereálne ...

pondelok, 15. február 2016 12:02 | Autor: Timotej Gašper

Mata do Číny? Nič nie je nereálne ...
Mata do Číny? Nič nie je nereálne ... | zdroj: © TASR

Rýchlo sa rozvíjajúci futbal v najľudnatejšej krajine sveta v posledných týždňoch potvrdil, že na svoje finančné návnady dokáže uloviť veľké ryby. Najnovším cieľom sa stala superstar Manchestru United.

Španielsky reprezentant prestúpil do Manchestru United pred dvoma rokmi za 37 miliónov libier. Napriek miernemu poklesu formy však teraz môže opustiť Old Trafford za takmer raz takú sumu, informuje Mirror Sport.

Dvadsaťsedem ročný ofenzívny stredopoliar sa podľa britských médií prikláňa k návratu do rodnej zeme, kde oň prejavilo záujem Altético Madrid, ktoré je ochotné zaplatiť 30 miliónov eur a Juanovi ponúknuť plat 170 tisíc eur na týždeň. Avšak, tento potencionálny prestup môže rýchlo nabrať opačný smer, pretože o hráčov podpis sa vo veľkom hlási ďaleký východ. Mirror Sport tvrdí, že United dostal z Číny ohľadom Matu už tri oficiálne ponuky, ktoré sa budú len ťažko odmietať.

Čínske kluby v nedávnom prestupovom období dokázali, že stovky miliónov eur v klubových pokladniciach dokážu k prestupu presvedčiť nejedného veľkého hráča. Revolúcia čínskeho futbalu v zime privítala Ramiresa, Jacksona Martinéza, Alexa Teixeiru a mnoho ďalších kvalitných futbalistov a povráva sa, že čerešničkou na torte má byť tvorca hry „Red Devils“, Juan Mata.

Aj keď kvalita tamojšej Super League zatiaľ nedosahuje úroveň európskych líg, pre Matu by tento prestup mohol byť vykúpením z pekla menom Louis van Gaal. Renomované zdroje britského plátku Mirror informujú, že vedeniu United by sa napriek Matovej túžbe návratu do La Ligy len ťažko odmietalo ponúkaným 70 miliónom libier, čo je takmer pochopiteľné.

Čína začala svoju myšlienku pozdvihnúť futbal v krajine dosť vážne a zlákala nejednu hviezdu, no je nanajvýš otázne, či jeden z trojice Jiangsu Suning, GZ Evergrande a Šanghaj Shenua dokážu presvedčiť hráča triedy ako Juan Mata.