Main Content

Liverpool plánuje loviť v Ríme

pondelok, 15. február 2016 11:56 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool plánuje loviť v Ríme
Liverpool plánuje loviť v Ríme | zdroj: © TASR

Zimné prestupové obdobie vo vyspelom futbalovom svete ešte len nedávno skončilo, no anglický FC Liverpool už teraz búrlivo uvažuje, koho do tímu privedie v lete. Podľa portálu 90min.com sa cieľom číslo jeden stala hviezda rímskeho Lazia.

Aj keď „The Reds“ vo víkendovom kole Premier League vytrieskali vo Villa Parku domácich vysoko 6:0, sezóna mužstva okolo Jurgena Kloppa nieje zďaleka ideálna. Liverpool aktuálne od priečok zaisťujúcich Ligu majstrov delí deväť bodov a je takmer jasné, čo bude po zvyšok sezóny pre hráčov z Anfieldu primárnym cieľom.

Do ďalších bojov o úspech by už od tohto leta mohol klubu od rieky Mersey pomôcť hviezdy krídelník Lazia Rím a talianskej reprezentácie, Antonio Candreva, informuje britský Daily Express.

Rímsky rýchlik, ktorý sa počas tejto sezóny podieľal už na 15 góloch svojho klubu, patrí medzi najžiadanejších hráčov Serie A.

Odchovanec malého klubu Ternana Calcio stihol počas svojej kariéry vystriedať kluby ako Udinese, Livorno, Cesena alebo Juventus Turín a zatiaľ poslednou zastávkou bolo preňho Lazio. Od roku 2012 sa Candreva dokázal vyšplhať na pozíciu klubovej superhviezdy a jeho odchod z Ríma si fanúšikovia „Biancocelesti“ nedokážu ani predstaviť. V 28 rokoch je však Antonio na vrchole svojej kariéry a určite by rád skúsil aj futbal za hranicami Talianska.

Záujemcov o jeho podpis je hneď niekoľko. Okrem Liverpoolu sa čoraz aktívnejšie do boja zapájajú aj veľké ryby ako Barcelona, Chelsea, či Paríž Saint-Germain. Candreva je známy tým, že vždy prehlasuje svoju lásku ku Laziu a ku klubom s rodinnou tradíciou a priateľskou atmosférou, zvlášť k Liverpoolu a preto nieje veľkým prekvapením, že klenot z Ríma preferuje prestup na Anfield Road.

Je však potrebné dodať, že rímsky klub je ochotný rokovať o potencionálnom prestupe len vtedy, keď ponúkaná suma prekročí 25 miliónov libier. „Antonio je jeden z najlepších hráčov v Taliansku a my si ho nadovšetko ceníme,“ povedal v kontroverznom rozhovore majiteľ klubu, Claudio Lotito.

Candreva odohral za Lazio Rím dovedna 178 duelov, počas ktorých dal 42 gólov a prispel aj 44 asistenciami. A či Antonio s túžbou po novej výzve v lete opustí milované Lazio? To je zatiaľ otázne.