Main Content

VIDEO: Gudasov odporný faul. ,,Je to idiot, špinavec!'', nadával naňho Foligno

piatok, 12. február 2016 10:40 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Gudasov odporný faul. ,,Je to idiot, špinavec!'', nadával naňho Foligno
VIDEO: Gudasov odporný faul. ,,Je to idiot, špinavec!'', nadával naňho Foligno | zdroj: © TASR

Český obranca Radko Gudas sa rozhodne nebojí tvrdej hry. Vo farbách Flyers to však občas so zákernosťou preháňa. V tejto sezóne už raz dostal dištanc na 3 zápasy a po nočnom dueli s Buffalom sa zrejme dočká za veľmi nebezpečný faul na hlavu ďalšieho trestu.

Radko Gudas má v NHL povesť tvrdého hráča. 93 kíl a 183 centimetrov ho na to predurčuje. Občas však akoby nepoznal rozdiel medzi tvrdým bodyčekom a pokusom o zranenie súpera.

V nočnom zápase medzi jeho Philadelphiou a Buffalom (5-1) sa najprv pustil do bitky s Marcusom Folignom. Kuriózne po tom ako Flyers oslavovali gól jeho spoluhráča Waynea Simmondsa.

Zo strany 25-ročného českého obrancu to však bol len odvar toho, čo prišlo v závere zápasu. Gudas si vyšliapol na nováčika Daniela Catenacciho, ktorý korčuľoval s hlavou dole a bol preňho dokonalým cieľom. Trafil ho rovno do hlavy a k nešťastiu bolo veľmi blízko. Akoby zázrakom 22-ročný nováčik neutrpel žiadne vážne zranenie a na striedačku, hoci poriadne otrasený, odkorčuľoval sám. Do Gudasa sa okamžite pustil Jake McCabe, ktorý sa ho snažil pomstiť.

,,Vôbec to nemusel robiť,“ zhodli sa komentátori bezprostredne po zhliadnutí opakovaných záberov. Flyers v tom momente viedli 5-1, boli tri minúty do konca zápasu, nemuseli sa obávať výsledok. Gudas jednoducho chcel niekoho zraziť k ľadu. V tomto prípade to mohlo skončiť katastrofálne.

,,Tento chlapec je idiot. Je to špinavec, ide po nováčikovi, ide rovno po jeho hlave. Je to idiot, to je všetko, čo k tomu môžem povedať,“ nadával na českého beka Marcus Foligno. On pritom tiež nepatrí medzi hráčov, ktorí by hrali vyložene čisto.  Po 240 zápasoch v profilige má na konte už 222 trestných minút.

,,Verím, že sa na to liga pozrie a že to vyrieši. Niet pochýb o tom, že išlo o úder do hlavy," konštatoval tréner Sabres Dan Bylsma.