Main Content

Budaj by mal dostať šancu v NHL, možno bude chytať už proti Halákovi

štvrtok, 11. február 2016 15:50 | Autor: Dávid Lech

Budaj by mal dostať šancu v NHL, možno bude chytať už proti Halákovi
Budaj by mal dostať šancu v NHL, možno bude chytať už proti Halákovi | zdroj: © TASR

Peter Budaj patrí v aktuálnom ročníku medzi najväčšie hviezdy AHL. V drese farmárskeho klubu LA Ontario Reign predvádza fantastické výkony. Po tom, čo vedenie „kráľov“ ohlásilo zranenie tímovej jednotky Jonathana Quicka sa tak v bránkovisku utvoril priestor pre slovenského gólmana.

Rodák z Banskej Bystrice odchytal na farme Los Angeles Kings v AHL už 38 zápasov, v ktorých si na konto pripísal 26 víťazstiev, udržal si parádnu 93,5-percentnú úspešnosť zásahov a v priemere inkasuje len 1,58 gólu na zápas.

Jeho dlhodobo perfektné čísla ale nepresvedčili vedenie kalifornského tímu, aby mu dalo priestor v najlepšej hokejovej lige sveta. Všetko ale nasvedčuje tomu, že situácia sa zmenila o 180°.

Jonathan Quick si v poslednom súboji s Bostonom Bruins privodil bližšie nešpecifikované zranenie a ráno vynechal tréning svojho tímu. Nad štartom amerického gólmana v dnešnom nočnom súboji s New Yorkom Islanders tak visí otáznik. Jeho zdravotný stav je klasifikovaný ako "day-to-day," takže sa môže meniť zo dňa na deň. 

Tím z „mesta anjelov“ má k dispozícii  ešte náhradníka Jhonasa Enrotha, no do prvého tímu musí povolať jedného zo svojich náhradníkov na farme. Jednoznačnou voľbou číslo 1 je 33-ročný Slovák, ktorý v aktuálnej sezóne predvádza medzi tromi žrďami perfektné výkony. Zatiaľ čo Enroth je však nevyťažený, Budaj v posledných štyroch súbojoch vychytal štyri výhry a trikrát si do štatistík pripísal čisté konto.

O možnosti vytúženej šance Petra Budaja v prvom tíme informoval redaktor LAKingsInsider.com Jon Rosen.