Main Content

Martial prezradil, čo ho v Anglicku trápi a kto stál za jeho prestupom

štvrtok, 11. február 2016 14:20 | Autor: Timotej Gašper

Martial prezradil, čo ho v Anglicku trápi a kto stál za jeho prestupom
Martial prezradil, čo ho v Anglicku trápi a kto stál za jeho prestupom | zdroj: © TASR

Po takmer polroku strávenom v Manchestri sa najdrahší tínedžer histórie futbalu pre portál express.uk vyjadril, kto stál za jeho odchodom do United a s čím má v Anglicku stále veľké problémy.

Aktuálne 20-ročný útočník prišiel na Old Trafford z Monaka počas minulého leta za 36 miliónov libier, no s bonusmi v zmluve je jeho reálna prestupová cena až niečo okolo 58 miliónov libier. Z Martiala sa odrazu stala mediálna hviezda. Mladík nesklamal a od prvých minút v drese „Red Devils“ dokazuje, prečo patrí k najväčším talentom súčasnosti.
 
V nedávnom rozhovore pre express.uk Anthony prezradil, čo bolo hlavným lákadlom a čie slová mu pomohli rozhodnúť sa k prestupu. "Eric Cantona je miestnou legendou a on bol prvý, kto mi tento klub doporučil a na čie slová som dbal. Bol to skvelý hráč. Taktiež  Patrice „Pat“ Evra, ktorý mi o United rozprával len v dobrom a veľa som sa od neho dozvedel. Patrice vo Francúzsku býva kúsok odo mňa, je to skvelý chlapík. Títo dvaja sú pre mňa najväčšie idoly či zo športovej, alebo ľudskej stránky,“ cituje jeho slová portál 90min.com.

"Pat mi povedal, že United je klub šampiónov,  ktorý sa neuspokojí s ničím iným okrem výhry a urobí pre ňu čokoľvek. Neklamal, odkedy som súčasťou tohto kádra, cítim rovnaký pocit aj zodpovednosť. Takže dúfam, že tento rok sa nám podarí vyhrať nejakú trofej,“ vysvetľuje mladík.

Martial tiež prezradil, že pomocnú ruku po príchode do Anglicka mu podal jeho krajan, Morgan Schneiderlin. "Jedna vec, ktorá mi tu vadí a chýba, je kino. Anglicky ešte nerozumiem natoľko, aby som sa v Manchestri vydal do kina, chcem proste vedieť o čo sa vo filme jedná.“

„Morgan hrá v Anglicku dlhšie a preto s jazykom nemá problém. Od začiatku stál pri mne a vždy mi pomáhal s prekladaním. Teraz je to už však iné, zdokonaľujem sa v jazyku a čoraz viac rozumiem, je to skvelý pocit. Postupne sa snažím hovoriť po anglicky trochu viac plynule, ale musím tomu nechať čas. Skvelou správou je ale fakt, že už sa dokážem dohovoriť so spoluhráčmi, čo je fantastické!“, dodal Anthony Martial pre express.uk.