Main Content

Barcelona môže na Busquetsovi zarobiť aj 100 miliónov

streda, 10. február 2016 11:35 | Autor: Timotej Gašper

Barcelona môže na Busquetsovi zarobiť aj 100 miliónov
Barcelona môže na Busquetsovi zarobiť aj 100 miliónov | zdroj: © TASR

Španielsky portál Mundo Deportivo prišiel v utorok so správou, podľa ktorej chce francúzsky majster počas nasledujúceho prestupového okna získať do svojho kádru veľkú rybu, ako inak za veľké peniaze.

Paríž Saint-Germain hrá v obdivuhodnej forme. Počas 25 ligových kôl mužstvo spod Eiffelovky ani raz neprehralo a súperov ničí jedného za druhým. Je takmer nepredstaviteľné, žeby by sa už teraz nabitý káder PSG posilnil o jedného z najlepších stredopoliarov na svete.

Sergio Busquets, ktorý nepochybne patrí k najpodceňovanejším futbalistom, sa svojimi výkonmi stal hlavným pilierom barcelonského úspechu v minulej sezóne.

Mundo Deportivo tvrdí, že Busquets je pre Laurenta Blanca hlavným prestupovým cieľom a dokonca má prednosť aj pred Paulom Pogbom, ktorého odchod z Juventusu sa už netrpezlivo blíži. Zvlášť keď sa oň hlásia kluby ako Real Madrid, Chelsea alebo Barcelona.

Ak by došlo k predaju Busquetsa, je takmer isté, že by sa Katalánci zamerali práve na Pogbu, čo by bola každopádne dobrá náhrada. Mundo Deportivo však ďalej hlási, že do boja sa výrazne zapojila aj Chelsea Londýn, ktorá bude ochotná vyplatiť Busquetsovu výkupnú klauzulu až vo výške astronomických 150 miliónov eur.

Chelsea nieje jediným anglickým klubom, ktorý chce španielskeho reprezentanta. Odkedy je známe, že Pep Guardiola povedie manchesterských „Citizens“, je celkom reálne, že Sergio skončí na Etihad Stadium. „Jediný človek, ktorý ma môže presvedčiť prestúpiť z Barcelony do iného klubu je asi len Pep Guardiola, za veľa mu vďačím“, vyjadril sa minulý týždeň hráč „La Roji“.

Vzhľadom k obrovskému záujmu a vidine veľkých peňazí je stále takmer nemožné, žeby sa Barca svojho miláčika chcela vzdať. Luis Enrique sa často vyjadruje, že práve na nevýraznom záložníkovi stojí úspech jeho hry a že Barcelona by jeho odchodom stratila veľmi veľa.

Média špekulujú, že hráč si spomínanými vyjadreniami o Guardiolovi možno len žiada vyšší plat, alebo predĺženie kontraktu, ktorý mu skončí v roku 2019.