Main Content

Byfuglien podpísal exkluzívny kontrakt. Spoluhráči mu gratulovali na tréningu (FOTO)

utorok, 9. február 2016 11:05 | Autor: TASR

Byfuglien podpísal exkluzívny kontrakt. Spoluhráči mu gratulovali na tréningu (FOTO)
Byfuglien podpísal exkluzívny kontrakt. Spoluhráči mu gratulovali na tréningu (FOTO) | zdroj: © TASR

Winnipeg 9. februára (TASR) - Klub zámorskej NHL Winnipeg Jets predĺžil zmluvu s americkým hokejistom Dustinom Byfuglienom o ďalších päť rokov.

Skúsený profiligový univerzál, ktorý v minulosti hral na útočnom aj obrannom poste, si za každý ďalší rok prilepší o takmer 7,6 milióna dolárov. Celková výška kontraktu dosiahla podľa oficiálneho webu NHL 38 miliónov.

Ak by sa vedenie Jets s Byfuglienom nedohodlo na novej zmluve, od 1. júla by sa stal neobmedzeným voľným hráčom. Winnipeg nie je na ceste do play off, vo Východnej konferencii má deväťbodovú stratu na Colorado. "Sme veľmi radi, že Dustin pristúpil na dohodu s rešpektom vzhľadom na dĺžku kontraktu aj jeho finančné ohodnotenie," uviedol generálny manažér klubu Kevin Cheveldayoff.

Tridsaťročný Byfuglien v 52 dueloch nazbieral 32 bodov (15+17). Minimálne 15 gólov pritom zaznamenal v troch za sebou idúcich sezónach. Hral už aj na poste útočníka a celkovo má na konte jedenásť profiligových sezón v dresoch Atlanty, Winnipegu i Chicaga, ktorému pomohol v roku 2010 k zisku Stanleyho pohára. "Je tu výborná partia chalanov. Som s nimi už nejaký ten čas, vidím, ako rastú. Verím v ich schopnosti. Stanley Cup nemôžete vyhrať zo dňa na deň. Je to dlhý proces a ja verím, že v tomto smere sme na správnej ceste," dodal skúsený bek.

Takto Byfuglienovi gratulovali k novej zmluve spoluhráči na tréningu.