Main Content

Nemáme na to, aby sme vyhrávali za pomoci pekných gólov. Karlsson kritizuje spoluhráčov

piatok, 5. február 2016 14:50 | Autor: Dávid Lech

Nemáme na to, aby sme vyhrávali za pomoci pekných gólov. Karlsson kritizuje spoluhráčov
Nemáme na to, aby sme vyhrávali za pomoci pekných gólov. Karlsson kritizuje spoluhráčov | zdroj: © TASR

Všetko nasvedčuje tomu, že Ottawu boje o play-off opäť obídu. Bolo by to už štvrtýkrát za posledných osem rokov. Hlavné mesto „hokejovej“ Kanady nie je spokojné s výkonmi hráčov. Ostrej kritike ich podrobil aj kouč Dave Cameron. Aby toho nebolo málo, nie je jediný – sekundoval mu aj kapitán tímu Erik Karlsson.

„Sens“ prehrali už tri zápasy v rade. Po 52 dueloch majú na konte rovnaký počet bodov a postupová pozícia do play-off sa hráčom z Ottawy začína vzďaľovať. „My nemáme rovnakých hráčov ako väčšina ostatných tímov, ktorí majú obrovské zručnosti. Nedokážeme vyhrať na základe našich hráčskych schopností,“ nechal sa počuť pre ottawasun.com kapitán tímu Erik Karlsson.

Nedokážeme vyhrať zápasy pomocou pekných gólov a akcií. Musíme si uvedomiť, že sme tvrdo pracujúci tím a viac sa k tomu vrátiť. V posledných zápasoch sme sa snažili viac popustiť uzdu našej fantázii. Nemáme ale dostatok hráčov na to, aby sme predvádzali takúto hru.“

Karlsson zrejme narážal na fakt, že ako obranca je najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Produktivitu Ottawy vedie so ziskom 55 kanadských bodov za bilanciu 11+44. V ligovom meradle mu patrí skvelá štvrtá priečka.  

Musíme hrať náš najlepší hokej každý zápas, aby sme mali šancu vyhrať. Robím všetko, čo je v mojich silách, aby sme to dokázali. Nie je to ľahké, ale zároveň je to pozícia, v ktorej chcem byť,“ zakončil svoju „spoveď“ pre ottawasun.com 25-ročný zadák.

Ešte ďalej zašiel hlavný tréner Ottawy Senators Dave Cameron. „Myslím si, že najväčší problém je v tom, že mnoho našich hráčov nedokáže podávať každý zápas stabilné výkony. Je za nami päťdesiatej zápasov a na nejaké zvraty je čoraz ďalej menej času. Na začiatku sezóny som mal, čo sa zloženia tímu týka, dosť jasne, teraz to ale vyzerá tak, že niektorí naši hráči jednoducho nemajú kvalitu na to, aby mohli hrať v NHL,“ stránka nhl.cz citovala slová jemne napáleného 57-ročného Kanaďana.

Ottawa Senators potrebuje nový impulz. Podobne ako viaceré kanadské celky, ktorým sa v aktuálnej sezóne vôbec nedarí. Hrozí dokonca, že do play-off v aktuálnom ročníku nepostúpi ani jeden jediný kanadský celok (tejto téme sme sa podrobnejšie venovali tu), čo je pre fanúšikov z „kolísky hokeja“ doslova nepredstaviteľné. Jedno je však isté. Prvý pokus o prestavbu kádra Ottawe nevyšiel. Isté základy sú badateľné, no na manažment „Sens“ čaká ešte obrovský kus práce.