Main Content

,,Je to sakra hráč!,'' ospevujú McDavida po fenomenálnom návrate

streda, 3. február 2016 14:24 | Autor: Martin Gregor

,,Je to sakra hráč!,'' ospevujú McDavida po fenomenálnom návrate
,,Je to sakra hráč!,'' ospevujú McDavida po fenomenálnom návrate | zdroj: © TASR

Návrat ako z ríše snov. Predsezónny hlavný favorit na nováčika sezóny NHL porovnávaný s Crosbym či Gretzkym chýbal Edmontonu pre zranenie dlhých 37 zápasov. Dnes v noci sa vrátil vo veľkom štýle. Prekrásny gól, dve asistencie a jednoznačne víťazstvo nad Columbusom. ,,Je úžasný,“ hovoria o ňom aj súperi.

Ak sa raz bude natáčať film o Connorovi McDavidovi utorňajší večer bude v tomto dokumente zohrávať dôležitú úlohu.

McDavidovi nevyšiel vstup do NHL podľa predstáv. Pre zlomeninu kľúčnej kosti musel vynechať značnú časť prebiehajúcej sezóny. Dokázal sa však rýchlo vrátiť a v zápase s Columbusom bol na neudržanie. Dve asistencie a prekrásny gól po individuálnej akcii sú toho dôkazom.

19-ročný Kanaďan zobral v strede ľadovej plochy puk, nakorčuľoval do pásma Columbusu, prenikol pomedzi obrancov Jacka Johnsona a Justina Faulka a ako sa hovorí ,,vykúpal“ brankára Joonasa Korpisaloa pred tým, ako zakončil do odkrytej brány.

,,Naposledy keď som išiel jeden na dvoch, nedopadlo to pre mňa veľmi dobre,“ hovorí McDavid novinárom. ,,Tentokrát to však dopadlo lepšie. Myslím si, že to bol pekný gól. Mám za sebou tri mesiace vyčkávania, viacero mizerných dní,“ spomína na nepríjemnú časť sezóny, ktorá je už našťastie za ním.

,,Je rozhodne taký, ako o ňom hovorili,“ poukazuje Nick Foligno na skutočnosť, že McDavida ospevovali už pred vstupom do NHL. Mnohí ho prirovnávali ku Crosbymu, či dokonca najlepšiemu z najlepších – Wayneovi Gretzkemu.

,,Je to ''sakra'' hráč a bude výnimočný veľmi dlhý čas,“ chválil po zápase vychádzajúcu hviezdu súpera kapitán Blue Jackets.

,,Mať takéto hráča späť v zostave je veľká vec,“ hovorí spoluhráč Eric Gryba. ,,Je veľmi rýchly,  má skvelý prehľad a je skvelým tvorcom hry. To potrebujeme.“

,,Myslím, že mi veľmi pomohlo prvé striedanie. Samozrejme som sa cítil trochu nervózne, ale keď som dostal hneď v úvode parkrát puk na hokejku pomohlo mi to nabrať sebavedomie. Nečakal som, že budem schopný odohrať taký zápas. Cítim sa naozaj skvelo,“ priznáva McDavid a na záver dopĺňa: ,,Bol to však len jeden zápas, množstvo má ich ešte len čaká.“

Draftová jednotka z roku 2015 dokopy odohral v NHL zatiaľ 14 stretnutí, v ktorých nazbieral 15 bodov (6+9).