Main Content

Fakt alebo fikcia?! Durant a Westbrook spoločne do Los Angeles Lakers?

utorok, 2. február 2016 10:00 | Autor: De Fa

Fakt alebo fikcia?! Durant a Westbrook spoločne do Los Angeles Lakers?
Fakt alebo fikcia?! Durant a Westbrook spoločne do Los Angeles Lakers? | zdroj: © TASR

Určite to poznáte. Prehliadate si svoje obľúbené športové stránky, a narazíte na šialenú správu typu – Durant s Westbrookom na lane Los Angeles Lakers. Okamžite túto myšlienku zavrhnete a listujete ďalej. Potom o pár desiatok sekúnd sa vrátite späť a v mysli si poviete „Prečo by tomu tak nemohlo byť ?!“.

Presne tak to bolo aj v mojom prípade. Zvlášť keď som si v titulku prečítal, kto stojí za touto informáciou. Nikto iný ako Stephen A. Smith, žurnalista ESPN - majster argumentov, konšpirácií a „trashtalkov“. Zároveň však chlapík, ktorý je v komunite rešpektovaný a pohybuje sa v zákulisí NBA dosť dlho. Chcem aby ste jeho myšlienku brali ako niečo vytrhnuté z reality, ale zároveň niečo za istých okolností reálne a uskutočniteľné.

Celý tento „rumor“ prezentoval Smith v piatkovej relácií stanici ESPN 710 – Mason a Ireland show.

Majte na pamäti jedno. Jeden z najväčších dôvodov prečo tvrdím, že Kevin Durant má vo svojom zozname tím Los Angeles Lakers na najvyšších priečkach, je preto lebo v Lakers sú presvedčení a veria tomu, aj keď neviem ešte konkrétne prečo a kto im dáva tú istotu, ale v Lakers sú presvedčení v to, že je veľká šanca a pravdepodobnosť, že nasledujúci rok k nim príde Russell Westbrook...Je to veľká pravdepodobnosť!“

Úprimne povedané, ak by som si zobral holý fakt – Russell Westbrook je rodákom z Los Angeles. Univerzitu taktiež absolvoval v UCLA (University of California, Los Angeles). Takže nejaký základ táto myšlienka má. Na druhú stranu je zas až smiešne, že zdrojom tejto správy má byť neznáma osoba, ktorá povedala niekomu vo vedení Lakers, že tento scenár je uskutočniteľný.

Avšak, celkovo to z pohľadu Kevina Duranta nedáva celkom zmysel. Prečo by mal KD opúšťať OKC, aby sa opäť spojil s Russellom Westbrookom v úplne novom prostredí, spoluhráčmi a trénerom? Úprimne, je to dosť nelogické aj na základe toho, že Oklahoma City Thunder sú považovaní podľa mnohých expertov za kandidáta na titul. Ďalší fakt je ten, že Lakers majú zatiaľ mladý a neskúsený tím. Posledný argument proti – samozrejme treba za všetkým vidieť aj peniaze – Los Angeles Lakers ani iný tím nemôže ponúknuť týmto hráčom viac peňazí ako ich doterajší klub. Dokonca ani veľkosť trhu v tomto prípade nenahráva do kariet Lakers.

Kevin Durant čelil pred nedávnom otázke novinára New York Post, či veľkosť trhu hrá nejakú rolu v jeho rozhodovaní pred podpisom novej zmluvy (p.a. v lete sa stane Kevin Durant voľným hráčom a bude mať možnosť podpísať s hociktorým tímom ligy).

Jeho odpoveď bola bez emócií a veľmi priama, čo bol určite aj priaznivý signál pre vedenie OKC: „Už v tom nie je rozdiel,“ povedal Durant a pokračoval „V dnešnej dobe je oveľa viac zápasov v televízií. Sociálne siete dávajú tejto hre a hráčom nový rozmer. Avšak toto nikdy nebola moja parketa, mňa zaujíma v prvom rade basketbal a to čo ako basketbalista chcem dosiahnuť.“

Aby sme to teda ukončili, skonštatujem len, že Stephen A. Smith robí len svoju prácu. Podsúva určité myšlienky, ktoré často nekorešpondujú s realitou, ale slúžia na to aby sa rozprúdila diskusia na danú tému. Často krát účelné, hlavne keď sa nejaká fantastická správa týka vášho obľúbeného tímu. V takom prípade hľadáte argumenty, ktoré by jeho myšlienku podporovali. Úloha na záver... čo by ste spravili pre to, aby ste túto dvojicu uchmatli do svojho tímu?!