Main Content

VIDEO: Debut v AHL ako z ríše snov. Vyhral zápas i bitku s brankárom

pondelok, 1. február 2016 13:49 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Debut v AHL ako z ríše snov. Vyhral zápas i bitku s brankárom
VIDEO: Debut v AHL ako z ríše snov. Vyhral zápas i bitku s brankárom | zdroj: youtube

Brankár Steven Michalek o podobnom debute v AHL zrejme ani len nesníval. Po pôsobení v ECHL dostal ako celková 161ka draftu 2011 šancu na farme Minnesoty Wild v AHL a celok Iowy Wild doviedol k víťazstvu 5:1 nad Charlotte Checkers. Okrem iného divákom predviedol aj svoje bitkárske umenie. Do pästného súboja ho vyzval súperov gólman Daniel Altshuller.

Iowa Wild zvíťazila nad Charlotte Checkers 5:1 a debutant v drese „divochov“ Steven Michalek úspešne kryl 32 striel súpera, udržal si 97% úspešnosť a bol základným kameňom úspechu vo víkendovom súboji farmy Minnesoty Wild.

22-ročný americký gólman prežil veľmi pestrú premiéru v AHL. Okrem toho, že nastúpil do prvého zápasu v tejto lige a vychytal cennú výhru, do bitky ho v závere zápasu za stavu 5:1 pozval hosťujúci gólman Daniel Altshuller. Ten sa do hry dostal po troch inkasovaných góloch Drewa MacIntyrea. Po dvanástich minútach vyberal puk z brány hneď dvakrát, dostal sa do potyčky so súperovým hráčom, no rozhodcovia zasiahli.

191 centimetrov vysoký brankár ale využil nepozornosť rozhodcov, bleskovo prekorčuľoval klzisko a do súboja vyzval svoj náprotivok v bráne. „Zelenáč“ v drese Iowy sa ale nenechal zaskočiť, hráčovi farmy Caroliny Hurricanes uštedril niekoľko tvrdých úderov priamo do hlavy a napokon ho pravým hákom zložil k ľadu, za čo si vyslúžil aplaus a uznanie domácich fanúšikov.

Pre Altshullera to nie je prvý „prešľap“ v kalendárnom roku. Pred zhruba dvomi týždňami úmyselne v závere zápasu so San Diegom za stavu 3:2 posunul bránu a dve minúty pred koncom stretnutia tak prerušil rodiacu sa útočnú akciu súpera pri presilovej hre.