Main Content

Scott sa postaral o jeden z najdojímavejších príbehov NHL

pondelok, 1. február 2016 13:59 | Autor: Dávid Lech

Scott sa postaral o jeden z najdojímavejších príbehov NHL
Scott sa postaral o jeden z najdojímavejších príbehov NHL | zdroj: youtube

Kritika voči hlasovaniu fanúšikov za Johna Scotta bola preklenutá a populárny bitkár napokon nastúpil do Zápasu hviezd. Napriek prvotnej nevôli vedenia ligy to bolo to najlepšie, čo sa zámorskej profilige mohlo stať.

Vyše dvojmetrový útočník najprv nastúpiť nemal. Po jeho nominácii prišli „tlaky zhora“ či dokonca výmena do inej divízie. Hlas ľudu ale zvíťazil. Scott nastúpil do Zápasu hviezd a, paradoxne, najviac z toho vyťažila samotná liga. John Scott povýšil All-Star Game NHL 2016 na úplne inú úroveň a tomuto zápasu dal úplne nový rozmer.

Z podceňovaného bitkára sa stala na dva dni najväčšia hviezda najlepšej hokejovej ligy sveta. „Nedokážem to opísať. Vyrážalo mi to dych,“ povedal 33-ročný Kanaďan pri prvom styku s médiami po odohratí dvoch zápasov v All-Star Game. „Dokonale som si to užil. Bola to určite jedna z najúžasnejších vecí v mojom hokejovom živote. Pravdepodobne jeden z tých lepších víkendov môjho života, nebudem klamať,“ citovala stránka thescore.com Johna Scotta s typickým širokým úsmevom a obrovským šťastím a vďačnosťou v tvári.

Dopomôže tento víkend Johnovi Scottovi v kariére? Momentálne je totižto hráčom farmy Montrealu Canadiens v AHL. „Neviem či to niečo zmení v mojej kariére, dúfajme, že áno,“ uvedomuje si svoju neľahkú pozíciu u svojho nového zamestnávateľa z Montrealu.

Čítajte aj ďalšie články o Scottovi:
- Bitkár, ktorý sa nechcel biť. Príbeh All-Star hráča, ktorého NHL nechcela
- Scott vybuchol od smiechu, keď diváci vypískali Kanea. A to bol len začiatok

Azda najväčším šťastím bolo pre Scotta, že zápas si mohol užiť v blízkosti svojej rodiny. „Moja dcéra mi vravela „Ocko, každý chce s tebou hovoriť. Čo sa deje?“ Azda ešte väčší pocit šťastia mala Scottova manželka: „Mám pocit, že sa mi sníva. Nemôžem uveriť tomu, čo sa stalo. Je to skvelé, že ho môžu vidieť, aký v skutočnosti je,“ cituje thescore.com momentálne tehotnú Daniellu. „Veľmi pekne ďakujem. Milujem toto mesto. Ďakujem pekne,“ uzavrel celý tento skvelý príbeh John Scott.

Podporu kanadskému hráčovi vyjadril aj populárny Jaromír Jágr: „Po prehre nie som nikdy spokojný, no dnes som skutočne šťastný, že som prehral,“ na twitteri citoval slová českého hráča Pat Leonard z New York Daily News.

Všetko, čo sa dialo okolo Johna Scotta počas uplynulého víkendu presiahlo šport. Tento nezabudnuteľný hokejový príbeh bude v hokejovej Sieni slávy v Toronte pripomínať jeho prilba, ktorú po zápase ihneď odovzdal na tento účel. „Bol som jeden z jeho najväčších kritikov a nemyslím si, že to dnes mohlo dopadnúť lepšie pre neho alebo pre ligu. Nemám problém si to priznať. Bol to fantastický príbeh. Na konci som mu tlieskal,“ sports.yahoo.com opisuje slová bývalého hokejistu a súčasného hokejového analytika Jeremyho Roenicka.