Main Content

Fichajes.net: Neistá budúcnosť tria mladíkov z Realu Madrid

nedeľa, 31. január 2016 10:59 | Autor: Jakub Vaverka

Fichajes.net: Neistá budúcnosť tria mladíkov z Realu Madrid
Fichajes.net: Neistá budúcnosť tria mladíkov z Realu Madrid | zdroj: © TASR

Nový tréner Realu Madrid Zinedine Zidane prezradil, že chce dávať počas svojho pôsobenia na lavičke Bieleho Baletu výraznejší priestor mladým hráčom. Aj napriek tomuto prehláseniu sa však trojici talentov Los Blancos aktuálna situácia nepáči a požadujú zmenu.

Real Madrid podľa správ zo španielskeho portálu Fichajes.netmusí čeliť nespokojnosti trojice mladých a talentovaných futbalistov. Konkrétne sa jedná o stopéra Nacha Fernandéza, pravé krádlo Lucasa Vázqueza a ľavé krídlo Denisa Cheryševa. Vo všetkých prípadoch ide o odchovancov Realu Madrid, ktorý však na trvalé miesto v základnej zostave Los Blancos stále čakajú a je nejasné, či sa ho vôbec dočkajú.

Jedná sa o talentovaných hráčov, to nik nespochybní. Faktom však je, že Vázquez má 24 rokov, Cheryšev 25 a Nacho dokonca 26, a teda sa dostávajú do najlepšieho kariérneho veku, pričom vysedávanie na lavičke ich ďalší rast iba brzdí. Prvý menovaný, Lucas Vázquez, nastúpil v aktuálnej sezóne na 15 zápasov, v ktorých sa raz trafil do čierneho a prihral na päť presných zásahov, čo rozhodne nie je zlá bilancia. Nacho Fernandez dostal v ročníku 2015/2016 doteraz šancu v 14 dueloch, do čierneho sa trafil raz. Ruský rodák so španielskym občianstvom Cheryšev odohral iba 6 duelov s bilanciou 1 gól a 1 asistencia. Vo väčšine prípadov išlo o záver duelov s nízkou minutážou.

Priestor, ktorý dostávajú talentovaní hráči v kádri Los Blancos je stále minimálny, preto sa množia špekulácie o ich odchode. Ani jeden z vyššie spomenutých futbalistov sa totiž nechce stať „večným náhradníkom“. Zinedine Zidane síce prehlásil, že odchovancov bude preferovať viacej, ale zatiaľ sa tak nedeje. Navyše, interes o spomínanú trojicu existuje a nie je zanedbateľný. Nacha sledujú talianske celky SSC Neapol a AS Rím, Cheryševa by rád zlanáril Villarreal, kde už krídelník v minulosti nastupoval, Vázqueza má sledovať niekoľko tímov z Premier League. Biely Balet teda čelí rozhodnutiu, či začne dávať produktom svojej akadémie výraznejší priestor na ihrisku, alebo ich nechá odísť a bude musieť akceptovať stále väčšiu kritiku, že uprednostňuje predražené zahraničné hviezdy.