Main Content

V NHL zúria, Winnipeg brzdí prestupový trh

sobota, 30. január 2016 15:51 | Autor: Dávid Lech

V NHL zúria, Winnipeg brzdí prestupový trh
V NHL zúria, Winnipeg brzdí prestupový trh | zdroj: © TASR

Winnipeg Jets v mesiaci február čaká viacero veľmi dôležitých rozhodnutí. Týkať sa budú predovšetkým skladby kádra a prestupového trhu. GM „tryskáčov“ Kevin Cheveldayoff si ale zatiaľ dáva načas a ostatné celky sa búria. Winnipeg paralyzuje prestupový trh! – znie zo zámoria.

Po tom, čo sa v NHL rozvírili debaty o možných prestupoch viacerých hviezd, vrátane Kevina Shattenkirka, Jonathana Drouina či dokonca Stevena Stamkosa, sa prestupový trh akosi pribrzdil. Podľa viacerých ohlasov zo zámoria to má na svedomí vedenie Winnipegu Jets. Prečo?

Kanadský celok by mal byť tento rok jedným z najaktívnejších tímov na trhu. Je viac-menej isté, že celok opustia kapitán Andrew Ladd a hviezdny zadák Dustin Byfuglien. Obom hráčom sa v lete končia zmluvy a je otázne či vôbec budú mať záujem o pokračovanie v priemernej organizácii Jets.

Generálny manažér Kevin Cheveldayoff tak má na prestupovom trhu veľmi dobré postavenie. Vlastní hráčov, o ktorých by mal byť najväčší záujem. „Dnes mi jeden generálny manažér povedal, že liga je trochu paralyzovaná – čo je podľa mňa prehnané, no odhliadnuc od môjho názoru – každý čaká na rozhodnutie Winnipegu Jets,“ cituje web hngn.com slová Darrena Dregera. Zámorský novinár vzápätí situáciu viac objasnil: „Winnipeg sa rozhoduje či dvojicu Byfuglien a Ladd podpíše alebo jedného z nich – špekulácie napovedajú, že to bude Andrew Ladd – nechajú na prestupovom trhu.

Viaceré zámorské redaktorské osobnosti vrátane Elliottea Friedmana či Garyho Lawlessa počas týždňa zverejnili informácie, že obchodný vzťah medzi vedením klubu a Andrewom Laddom je na bode mrazu. Obe strany majú údajne rozdielny pohľad na podmienky novej zmluvy. Kanadský celok sa tak má viac zamerať na podpis Byfugliena.

Situácia vo Winnipegu je veľmi neprehľadná. Nemenovaný generálny manažér dal ale jasne najavo, že väčšina klubov má záujem o Ladda či Byfugliena a čaká tak na vyjadrenie manažmentu Jets. Ostatné kluby NHL potrebujú počuť od kanadského klubu jasný verdikt – majú sa zamerať na zisk Ladda resp. Byfugliena alebo sa majú poobzerať po iných hráčoch? Jedno je isté. Hokejoví priaznivci musia zostať trpezliví, prestupový trh by sa mal skôr či neskôr výrazne rozhýbať.