Main Content

Leicester City zrejme získal vytúženú ofenzívnu posilu

sobota, 30. január 2016 13:30 | Autor: Jakub Vaverka

Leicester City zrejme získal vytúženú ofenzívnu posilu
Leicester City zrejme získal vytúženú ofenzívnu posilu | zdroj: © TASR

Tréner Leicestru City , lídra anglickej Premier League, Claudio Ranieri, sa netajil, že by rád získal v januárovom prestupovom okne nového útočníka. Vyzerá to tak, že sa mu to podarí.

Portál 101greatgoals.com cituje britskú stránku Talksport, ktorá tvrdí, že len pár hodín, po tom, čo londýnska Chelsea oznámila príchod brazílskeho útočníka Alexandreho Pata, malo vedenie klubu zo Stamford Bridge povoliť odchod Loica Rémyho. Francúzskemu zakončovateľovi sa v drese anglického šampióna dlhodobo nedarí, avšak faktom je, že na rozdiel od svojich ofenzívnych kolegov Diega Costu či dokonca Radamela Falcaa, dostával na hrote útoku The Blues minimum príležitostí.

Niekdajší strelec francúzskeho Marseille či anglického Newcastlu nastúpil v aktuálnom ročníku za Chelsea na 16 zápasov, často v závere, skóroval trikrát a na jeden presný zásah prihral. Naposledy dostal šancu v závere londýnskeho derby proti Arsenalu (1:0), avšak za predvedený výkon bol tvrdo skritizovaný. Už dlhší čas sa špekulovalo, že Rémy môže zmeniť v zime dres, momentálne to vyzerá tak, že k tomu dôjde najneskôr v pondelok.

Novinár z Talksport Ben Jacobs verejnosť informoval, že 29- ročný zakončovateľ sa dohodne na zmluve s Leicestrom City, aktuálnym lídrom Premier League, ktorý hrá momentálne historickú sezónu. Odchod musí odsúhlasiť už len vedenie The Blues, avšak nečaká sa, že Londýnčania budú Rémymu robiť problémy. The Foxes podľa zverejnených informácií zaplatia anglickému majstrovi približne 11 miliónov libier.

Kormidelník Leicestru Claudio Ranieri už v úvode zimného prestupového okna deklaroval, že hľadá posilu do útoku. Góly Líšok totiž stoja hlavne na dvojici Vardy- Mahrez, no prakticky ich nemá kto vystriedať, káder je úzky. Dlho sa špekulovalo, že modro- bielych môže posilniť Eder zo Sampdorie, no ten sa nakoniec rozhodol zotrvať v Serii A. Rémy, ktorý prišiel do Chelsea v roku 2014 by už nemal s úradujúcim britským šampiónom  cestovať ani na zajtrajší zápas FA Cupu na ihrisku MK Dons.