Main Content

Prestupový zákaz Realu Madrid a Atlética Madrid dočasne odložený!

sobota, 30. január 2016 10:20 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupový zákaz Realu Madrid a Atlética Madrid dočasne odložený!
Prestupový zákaz Realu Madrid a Atlética Madrid dočasne odložený! | zdroj: © TASR

Približne pred dvoma týždňami bol oznámený zákaz nakupovania nových hráčov pre madridské celky Real a Atlético. V posledný januárový víkend sa celá vec zaplietla a všetko môže byť inak.

Španielsky gigant Real Madrid a jeho mestský rival Atlético boli pôvodne potrestaní pre nedodržanie pravidiel pri podpisovaní mladých hráčov. Pôvodný ortieľ znel, že oba celky nemôžu počas najbližších dvoch prestupových období (rozumej leto 2016 a zimu 2017) nakupovať nových futbalistov. K nákupom sa mali dostať až v lete roku 2017.

Po dvoch týždňoch sa situácia zmenila. Prestupový ban od futbalovej federácie FIFA je dočasne odložený a Biely Balet spolu s Rojiblancos môžu "posilňovať" káder aj počas najbližšieho letného prestupového obdobia. Informoval o tom portál Goal.com, podľa ktorého sa madridské tímy budú môcť v lete výraznými nákupmi na prestupový zákaz pripraviť a nebudú tak až tak znevýhodnené, ako sa pôvodne očakávalo. Predovšetkým v prípade Los Blancos môžeme očakávať rušné prestupové leto.

Atlético Madrid vydalo prehlásenie, v ktorom stojí: „Sme si vedomí toho, že vo všetkých prípadoch sme postupovali v medziach zákona. Požadujeme preto, aby bol zákaz prestupov odložený, kým nebude známy oficiálny rozsudok.“ 

Týmto krokom Los Colchoneros pomohli aj svojmu mestskému rivalovi, FIFA je totiž ochotná vyhovieť obom klubom a odložiť ban, kým nebudú známe všetky výsledky aktuálneho vyšetrovania. Barcelona, ktorá prestupovým zákazom trpela do januára tohto roku také šťastie nemala, klub bol odsúdený okamžite, bez následného odloženia trestu.

Informáciu o odložení prestupového banu citujú viaceré svetové média. Oficiálne stanovisko FIFA sa na webe fifa.com zatiaľ neobjavilo.