Main Content

Leicester odmietol lukratívnu ponuku za Vardyho

piatok, 29. január 2016 13:40 | Autor: Jakub Vaverka

Leicester odmietol lukratívnu ponuku za Vardyho
Leicester odmietol lukratívnu ponuku za Vardyho | zdroj: © TASR

O zakončovateľa Leicestru City Jamieho Vardyho je počas januárového prestupového obdobia obrovský záujem. Líder Premier League najnovšie odmietol lukratívnu ponuku anglického šampióna Chelsea FC.

Španielsky portál Fichajes.net a viaceré anglické médiá tvrdia, že šampión Premier League Chelsea sa pokúsil z Leicesteru kúpiť objav prebiehajúceho ročníka Jamieyho Vardyho, avšak neúspešne. The Blues mali aktuálne prvý tím Premier League kontaktovať s ponukou vo výške štyridsať miliónov eur, no Líškam sa málila. Kouč The Foxes Claudio Ranieri, ktorý v minulosti trénoval aj Modrých, už pred časom prehlásil, že Vardy do konca sezóny nikam neodíde a ukazuje sa, že si za svojim slovom stojí.

Vardy zažíva perfektný ročník. V tíme, ktorý v minulej sezóne bojoval o holé ligové prežitie, skóroval zatiaľ 16- krát v 25 zápasoch, k čomu pridal aj päť gólových prihrávok.  Priebežné prvé miesto Líšok je z veľkého percenta jeho zásluhou, ťaží predovšetkým zo spolupráce s ofenzívnym partnerom Mahrezom.

Kontrakt rodáka zo Sheffieldu skončí v Leicestri v roku 2018, pričom pre provinčný celok by bolo najvýhodnejšie svojho ostrostrelca predať čím skôr. Odborníci totiž neočakávajú, že Vardymu vydrží strelecká fazóna aj v nasledujúcich rokoch, navyše prekročí 30-ku a jeho výkonnosť by mala ísť   postupne nadol.

Fanúšikom Vardyho hry je hlavne tréner Chelsea Guus Hiddink, ktorý nie je spokojný so zložením svojej ofenzívy. Diego Costa podáva stále lepšie výkony, avšak Radamel Falcao je nepretržite zranený a Loic Rémy si nepresvedčivou hrou pýta odchod z klubu. Na Stamford Bridge síce prichádza Brazílčan Pato, to však nič nemení na záujme ,,modrých'' o jeden najhorúcejších artiklov aktuálneho prestupového trhu.