Main Content

MS 2010: Beckham si roztrhol achilovku, MS pravdepodobne nestihne

pondelok, 15. marec 2010 08:07 | Autor: TASR

MS 2010: Beckham si roztrhol achilovku, MS pravdepodobne nestihne
MS 2010: Beckham si roztrhol achilovku, MS pravdepodobne nestihne | zdroj: SITA

Stredopoliar anglickej futbalovej reprezentácie David Beckham si v nedeľňajšom zápase AC Miláno proti Verone natrhol achilovku a s najväčšou pravdepodobnosťou ho toto nepríjemné zranenie pripraví o účasť na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.).

Tridsaťštyriročný vynikajúci exekútor štandardných situácií si v tejto sezóne už nezahrá. "Určite nestihne MS 2010," cituje agentúra AP slová nemenovaného človeka, ktorý je blízky Davidovi Beckhamovi.

Oficiálne stanovisko klubu zatiaľ nie je známe. Isté však je, že tesne pred koncom nedeľňajšieho duelu proti Verone David Beckham gestami a s bolestivou grimasou v tvári naznačoval smerom k striedačke "rossoneri", že sa zranil a nemôže ďalej pokračovať v hre. Kmeňový hráč Los Angeles Galaxy, ktorý je v Miláne na hosťovaní do konca tejto sezóny, stretnutie nedohral. "Prvé príznaky ukazujú, že si roztrhol achilovku. Je to pre nás veľká strata," povedal krátko po stretnutí tréner AC Miláno Leonardo. Jeho slová doplnil klubový fyzioterapeut Jean Pierre Meersseman. "V pondelok, alebo najneskôr v utorok ráno absolvuje vo Fínsku operáciu," povedal Meersseman. Bývalý záložník Manchestru United a Realu Madrid Beckham si podľa prvých prognóz nezahrá približne päť - šesť mesiacov.

V zápase AC Miláno - Chievo Verona sa zo zisku troch bodov tešili domáci, ktorí triumfovali 1:0 zásluhou presného zásahu Holanďana Clarenca Seedorfa v nadstavenom čase.