Main Content

Federer prvým semifinalistom mužskej dvojhry

utorok, 26. január 2016 08:05 | Autor: TASR

Federer prvým semifinalistom mužskej dvojhry
Federer prvým semifinalistom mužskej dvojhry | zdroj: © TASR

Melbourne 26. januára (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Vo štvrťfinále si ako nasadená trojka poradil so šestkou "pavúka"Čechom Tomášom Berdychom 7:6 (4), 6:2, 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi najvyššie nasadeným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom a Japoncom Keim Nišikorim.

Federer počas celého duelu s Berdychom ťažil z kvalitného podania. "Bol to výborný zápas. Proti Tomášovi to bolo pre mňa vždy ťažké. Veľakrát ma zdolal, tu v Melbourne sa mu to našťastie zatiaľ nepodarilo. Je to hráč, proti ktorému sa zlepšujete. Som spokojný s predvedeným výkonom. Hral som agresívne, rýchlo a variabilne. Už sa teším na semifinále. Budeme hrať večer v podobných podmienkach, aké sú v hale. Djokovič i Nišikori sú rýchli hráči a budem musieť veľa behať," povedal 17-násobný grandslamový šampión v prvom pozápasovom interview s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Roger Federer (3-Švajč.) - Tomáš Berdych (6-ČR) 7:6 (4), 6:2, 6:4