Main Content

Bravo je nespokojný, už sa viac nechce striedať s Ter Stegenom

utorok, 26. január 2016 10:19 | Autor: Jakub Vaverka

Bravo je nespokojný, už sa viac nechce striedať s Ter Stegenom
Bravo je nespokojný, už sa viac nechce striedať s Ter Stegenom | zdroj: © TASR

Barcelona v roku 2014 kúpila dvoch nových brankárov – čilského reprezentanta Claudia Brava a nemecký talent Marca André Ter Stegena. Kouč Luis Enrique deklaroval, že pohárové súťaže a ligu medzi nich rozdelí, to aj splnil. Prvý menovaný však prestáva byť s touto dohodou spokojný.

Podľa správ z portálu Fichajes.net je reprezentačná jednotka Čile nespokojná s liberálnym prístupom trénera Luisa Enriqueho. Informácie z denníka Don Balón síce tvrdia, že Claudio Bravo sa cíti v katalánskom veľkoklube dobre, no jeho častá rotácia medzi troma žrďami a nemožnosť chytať v pohároch ho začína hnevať.

Faktom je, že aj keď Barcelona vyhrala v uplynulej sezóne päť cenných trofejí, Bravo sa na viacero týchto triumfov prizeral len z lavičky. Hlavným dôvodom, ktorý vraj spúšťa nespokojnosť čilského brankára, je Liga majstrov. Najprestížnejšia klubová súťaž na starom kontinente je snom každého hráča, no kvôli Enriqueho rozhodnutiu Bravo sleduje zápolenia svojho tímu v Champions League iba ako náhradník.

Bývalému brankárovi Realu Sociedad by do karát mali hrať časté chyby nemeckého mladíka Marca André Ter Stegena, ktoré neraz stali Barcu body, či dokonca trofej. Stačí pripomenúť španielsky Superpohár z leta minulého roku, v ktorom v prvom zápase Katalánci prehrali na pôde Athleticu Bilbao 0:4. Ter Stegen vtedy nechytil ani jednu zo striel ,,baskov'' a inkasoval tiež z polovice ihriska.

O Claudia Brava začal mať zvýšený interes anglický vicemajster Manchester City a vraj existuje možnosť, že ak sa situácia v metropole Katalánska nezmení, opora reprezentácie Čile môže v dohľadnej dobe zmeniť dres. Bravo má na Camp Nou kontrakt do roku 2018 a reálne vzaté, jeho odchod inam málo reálny.