Main Content

Ancelotti chce do Bayernu Mníchov priviesť Benzemu

pondelok, 25. január 2016 10:47 | Autor: Jakub Vaverka

Ancelotti chce do Bayernu Mníchov priviesť Benzemu
Ancelotti chce do Bayernu Mníchov priviesť Benzemu | zdroj: © TASR

Už necelý polrok pred koncom prebiehajúcej sezóny je známe, že na lavičke Bayernu Mníchov nahradí Pepa Guardiolu Carlo Ancelotti. Uznávaný taliansky kouč už podľa zverejnených správ začína pomaly zisťovať, koho by mohol do Allianz Areny v letnom prestupovom období priviesť.

Španielsky portál Fichajes.net , ktorý má dobré informácie predovšetkým z prostredia španielskych celkov, informuje, že pozícia francúzskeho zakončovateľa Karima Benzemu v Reale Madrid nie je najistejšia. Ku kreditu bývalého útočníka Lyonu neprispela ani nedávna aféra s videopáskou, v ktorej bol Benzema zapletený, a ktorá ho stála miesto v národnom tíme pred blížiacimi sa domácimi Majstrovstvami Európy. Trhová čiastka 28- ročného zakončovateľa podľa nemeckého portálu transfermarkt predstavuje 50 miliónov eur, jeho kontrakt v Madride vyprší v lete 2019.

Budúcnosť problémového kanoniera by mohla byť spojená s trénerom Carlom Ancelottim, pod ktorým sa Benzemovi darilo, pričom pod vedením talianskeho kormidelníka Real Madrid vyhral v roku 2014 prestížnu Ligu majstrov. Ancelotti sa po sezóne stane koučom nemeckého giganta Bayernu Mníchov a očakáva sa, že so sebou privedie pár hráčov. Bývalý manažér Chelsea, AC Miláno či PSG si mal podľa Fichajes.netvyhliadnuť práve Benzemu.

Španielsky portál však uvádza, že Francúzov príchod do Allianz Areny je reálny predovšetkým  v prípade, že klub opustí Robert Lewandowski. Poľský ofenzívny tank je aktuálnou voľbou Bayernu do útoku číslo jeden, avšak v poslednom období sa vo veľkom špekuluje o jeho odchode inam. Veľký interes je z anglickej Premier League, zaujíma sa aj Real Madrid, ktorý je vraj ochotný zaplatiť astronomických 75 miliónov libier. Ancelottiho cieľom v Bavorsku je bezpochyby získavanie titulov a predvádzanie ofenzívneho futbalu, hráč ako Benzema by v tom Talianovi mohol napomôcť.