Main Content

Oklahoma City budú čiernym koňom súťaže. Majú aj na titul?

štvrtok, 21. január 2016 12:35 | Autor: De Fa

Oklahoma City
Oklahoma City | zdroj: © TASR

Prečo nie sú Oklahoma City Thunders vo všeobecnosti stavaní na rovnakú úroveň ako elitné tímy San Antonio Spurs, Golden State Warriors či Cleveland Cavaliers? Na túto otázku musel prednedávnom odpovedať Kevin Durant.

„Média a experti do nás neustále vyrývajú. Úprimne povedané, myslím si že nás nemajú radi. Nemajú radi, ako Russell Westbrook s nimi komunikuje, nemajú radi ako sa s nimi rozprávam ja. Takže samozrejme nám nebudú vzdávať úctu a kredit, ktorí nám prináleží,“ vysvetľuje Durant pokojným tónom v hlase.  

Rreportérovi ESPN ďalej odpovedal slovami: „Je to tak aj preto, že sme spolu už dlho. Niektoré tímy sú relatívne nové, okrem Spurs, ktorí vyhrávali. V tom je rozdiel, že my sme nevyhrali ale máme rovnaké jadro tímu. No preto nikto neočakáva, že môžeme vyhrať. Je to tak ako to je, koho to zaujíma?! Kritika nič neznamená. Každý má nejaký názor, ale my sa s nimi veľmi nezaoberáme. Každý deň sa jednoducho snažíme neustále napredovať a nevšímať si takéto veci. Veríme, že dokážeme čeliť hocijakému súperovi.“



Tím od nového ročníka vedie rešpektovaný tréner Billy Donovan. Ten si spravil meno najmä ako tréner v Americkej univerzitnej lige – NCAA. Svojim zverencom má dodať novú motiváciu, nové ciele, opäť ich dostať na výslnie. Zároveň to je pre neho nová výzva, veď má vo svojom tíme dynamické a výbušné duo Durant-Westbrook. Dvojicu, ktorá sa dostáva do svojho vrcholového obdobia kariéry.

Treba preto priznať, že Oklahoma City Thunder bude patriť medzi kandidátov na titul. Možno to na prvý pohľad tak nevyzerá, ale to len preto lebo Golden State Warriors a San Antonio Spurs hrajú momentálne basketbal svetovej extratriedy a východ ovláda s prehľadom Cleveland Cavaliers. Durantove vyjadrenia naznačujú, že Oklahoma City Thunder sú pripravení vystúpiť z tieňa svojich rivalov a nastúpiť do Play-off ako čierny kôň na zisk titulu.

Zdroj: RealGM