Main Content

Granit Xhaka na roztrhanie, chcú ho v Anglicku aj v Nemecku

streda, 20. január 2016 11:05 | Autor: Timotej Gašper

Granit Xhaka na roztrhanie, chcú ho v Anglicku aj v Nemecku
Granit Xhaka na roztrhanie, chcú ho v Anglicku aj v Nemecku | zdroj: © TASR

Hviezda Borrusie Moenchengladbach je na odchode z Borussia Parku, informoval v posledných dňoch nemecký plátok Bild.de.

Záujem o švajčiarskeho reprezentanta okamžite prejavili rovno tri európske veľkokluby, ktoré sú odhodlané zaplatiť desiatky miliónov eur.

Fakt, že Granit Xhaka opustí „BMG“, sa stáva čoraz viac pravdepodobnejší. Už od minulého leta sa jeho meno spájalo s Arsenalom Londýn, no tieto špekulácie zamietol sám Granit. Teraz je však všetko inak. Xhaka má za sebou výborné roky vo Švajčiarsku aj v Nemecku a vyzerá to tak, že je pripravený na novú, väčšiu výzvu. O jeho služby sú aktuálne pripravení bojovať londýnski rivali, Chelsea a opäť aj Arsenal.

Ostrovné kluby však nie sú jediné, ktoré majú o 23 ročného hráča záujem. V posledných dňoch prišiel Bild.de s informáciou, podľa ktorej sa Xhaka môže namiesto Londýna v lete sťahovať do Bavorska, kde by ho do svojich radov veľmi rád získal mníchovský Bayern.

Gladbach aktuálne nie je v tej najoslnivejšej forme a preto narastajúce špekulácie a mediálny tlak určite mančaftu a hlavne Xhakovi neprospievajú.

"Viem zaistiť, že Granit neopustí Gladbach počas tejto zimy. No nemôžem ovplyvniť vývoj situácie počas nasledujúceho leta,“  vyjadril sa na túto tému športový riaditeľ klubu Max Eberl.

"Často nastávajú situácie, v ktorých si musí každý klub sadnúť a tuho premýšľať. Xhaka urobil pre náš tím veľa a je to skvelý futbalista, no vzhľadom na jeho obrovský herný posun vpred  musíme byť pripravení na budúcnosť,“ dodal.

Bild.de tiež informuje, že ak by Xhaka v lete opustil Gladbach, záujemcovia by si museli pripraviť minimálne sumu, ktorú má Švajčiar vo svojej výkupnej klauzule, čiže 30 miliónov eur.

Ak ide o kluby, ktoré po Granitovi pokukujú, podľa zahraničných médií má navrch Arsenal, ktorý bude po letných plánovaných odchodoch Flaminiho a Artetu nepochybne hľadať kvalitnú náhradu.

Do úvahy však pripadá aj Chelsea a na ľahkú váhu sa nesmie brať ani záujem Bayernu, ktorý od leta povedie nový tréner a nikto nevie, čo má „Don Carlo“ za lubom.