Main Content

Reštartuje Eden Hazard kariéru v FC Barcelona?

streda, 20. január 2016 10:05 | Autor: Jakub Vaverka

Reštartuje Eden Hazard kariéru v FC Barcelona?
Reštartuje Eden Hazard kariéru v FC Barcelona? | zdroj: © TASR

Aktuálny ročník je pre Edena Hazarda ako zo zlého sna. Nedarí sa mu herne, keď v takmer 30 zápasoch neskóroval ani raz a nevyhýbajú sa mu ani zdravotné problémy. Pomohol by belgickej hviezde prestup inam?

Úradujúci víťaz Ligy majstrov FC Barcelona je podľa španielskeho portálu Fichajes.net ďalším tímom, ktorý sa pokúsi v dohľadnej dobe vykúpiť belgického stredopoliara Edena Hazarda z londýnskej Chelsea. Veľký interes o najlepšieho hráča anglickej Premier League stihli v posledných týždňoch prejaviť Paríž Saint- Germain, Real Madrid či Manchester United. Nemecký portál transfermarkt referuje ako aktuálnu trhovú čiastku niekdajšej hviezdy LOSC Lille rovných sedemdesiat miliónov eur. Je však možné, že by The Blues za jeho služby požadovali vyššiu sumu.

Rodák z belgického La Louviére má na Stamford Bridge podpísanú zmluvu do konca júna 2020. Číslo desať od príchodu do Chelsea v letnom prestupovom období v roku 2012 odohralo v modrom drese 190 zápasov s bilanciou 49 gólov a 51 asistencií. Nočnou morou je pre Edena akurát prebiehajúci ročník, v ktorom jeho čísla predstavujú 27 odohratých zápasov, 0 vstrelených gólov a 4 asistencie na góly spoluhráčov. Nik nerozumie, čo viedlo k tak markantnému prepadu formy jedného z najperspektívnejších hráčov v Európe, ktorého José Mourinho radil koncom minulej sezóny výkonnostne nad Cristiana Ronalda.

Hazard má stále iba 23 rokov, preto nemusí zúfať, k reštartu v jeho kariére môže stále dôjsť a existuje veľká šanca, že sa vráti späť k svojím minuloročným výkonom. Či to bude v Chelsea je otázkou najbližších dní, možno mesiacov.

Fichajes.net odolávajúci sa na kolegov z Defensa Central píše, že hlavným favoritom na získanie belgického reprezentanta bol Real Madrid, ktorého snahy však s určitosťou zmarí prestupový ban od FIFA. Na scénu sa tak dostáva katalánsky gigant, ktorý chce podľa správ z vyššie spomínaných zdrojov Hazarda svojmu večnému rivalovi vyfúknuť a posilniť sa na jeho úkor. Na Camp Nou by minuloročný ťahúň Chelsea mohol nastupovať v záložnej formácii, no aj v ofenzívnej trojici, v prípade, že by vypadol jeden z trojice Messi- Suarez- Neymar.