Main Content

Loic Rémy na ceste do Ruska

utorok, 19. január 2016 12:22 | Autor: Timotej Gašper

Loic Rémy na ceste do Ruska
Loic Rémy na ceste do Ruska | zdroj: © TASR

Jedna z najväčších prestupových ság v Anglicku sa pravdepodobne blíži ku koncu. Málo využívaný francúzsky útočník by konečne mohol opustiť Londýn, keďže záujem prejavil ruský veľkoklub.

Portál 101greatgoals.com informuje, že moskovský Spartak  je veľmi blízko od zisku usilovného útočníka z Chelsea, Loica Rémyho, ktorý na Stamford Bridge nedostáva ani zďaleka toľko príležitostí, koľko by si predstavoval.

Podľa posledných správ by mohol byť prestup dokončený už čoskoro a 29-ročný útočník by sa tak k tímu Spartaku Moskva mohol pripojiť ešte v Spojených arabských emirátoch, kde sú „červení“ z Moskvy na zimnom sústrední. Spartaku patrí po 18.kole ruskej najvyššej súťaže 4.miesto, no na chrbát mu dýchajú kluby ako Zenit Petrohrad alebo Krasnodar.

Najprv to vyzeralo, že Rémyho kariéra bude pokračovať vo Villa Parku, no podľa správ britských médií Francúz preferuje prestup skôr do Ruska, ako do jedného z aktuálne najhorších celkov anglickej Premier League.

Loic Rémy sa však nesmie unáhliť s rozhodnutím opustiť Londýn hneď z viacerých dôvodov. Aj keď je Spartak jedným z najväčších ruských klubov a útočí na domáce trofeje, ruská liga nieje pre 29 ročného hráča v dobrej forme tým najlepším miestom. Za ďalšie by Rémy pravdepodobne úplne stratil kontakt s Ligou majstrov a čo je najdôležitejšie, Rusko už dlhé roky prenasledujú problémy s rasizmom a hlavne futbalisti tmavšej pleti to nemajú vždy ľahké.

V tejto sezóne odohral Loic v drese „The Blues“ dovedna len pätnásť duelov, počas ktorých strelil tri góly. Tieto čísla určite francúzskeho reprezentanta netešia a je takmer jasné, že ak by nebol Rémy v budúcnosti zranený, v Moskve by si určite zahral viac.

No zdá sa, že teraz, keď sa lojálny Rémy odhodlal k možnosti prestupu, to nebude zo strany Chelsea také jednoduché. Diego Costa má zatiaľ nejasné problémy s kolenom a Radamel Falcao sa stále dáva dokopy zo zranenia, čo ale znamená, že jediný hrotový hráč k dispozícií ostáva Rémy.

Ak by Chelsea ale nakoniec prišla o Loica Rémyho, podľa portálu talkSPORT.com by sa „The Blues“ pokúsili do svojich radov získať brazílsku hviezdu, Alexandreho Pata.