Main Content

Nastala vojna medzi NHL a fanúšikmi. Dôvodom „kapitán“ John Scott

pondelok, 18. január 2016 13:09 | Autor: Dávid Lech

Nastala vojna medzi NHL a fanúšikmi. Dôvodom „kapitán“ John Scott
Nastala vojna medzi NHL a fanúšikmi. Dôvodom „kapitán“ John Scott | zdroj: © TASR

O tom, že bol John Scott zvolený za kapitána Pacifickej divízie v rámci All-Star Game sa vie už dlho. Liga sa ale všemožne snaží tohto „zlého muža“ zbaviť účasti v exhibícii. Fanúšikovia sa búria a medzi hokejovými priaznivcami a vedením ligy tak vznikla mediálna vojna. Čo je potrebné urobiť, aby sa zakopala vojnová sekera?

Samozrejme, bitkár John Scott rozhodne nie je veľkou hokejovou hviezdou. Práve naopak, fanúšikov baví predovšetkým pästnými výmenami a tvrdými stretmi či provokáciami – to si v Zápase hviezd dovoliť nebude môcť, no fanúšikovia ho aj tak zvolili. Dôvod je jasný. Hokejoví priaznivci z recesie každý rok vyberú jedného hráča, ktorého si jednoducho odhlasujú až do All-Star Game. Naposledy im „do oka padol“ Lotyš Zemgus Girgensons z Buffala Sabres.

O čo vlastne ide? Fanúšikovia dávajú rok čo rok týmto gestom jasne najavo, že nesúhlasia s viacerými krokmi vedenia ligy. Vcelku zaujímavé vyjadrenie nespokojnosti, no samotnému manažmentu najlepšej hokejovej súťaže sveta sa to zjavne skutočne nepáči.

Po tom, čo bol John Scott oficiálne predstavený ako kapitán Pacifickej divízie, vedenie ligy sa ho snažilo neoficiálne presvedčiť, aby účasť odmietol. Zatiaľ čo niekto sa na voľbe Scotta dobre baví, mnohí toto hlasovanie považujú ako urážku NHL. Aby toho nebolo málo, 33-ročný útočník bol Arizonou Coyotes preradený na farmu a vzápätí bol vymenený do Montrealu Canadiens.

Visí obrovský otáznik nad tým, kto má prsty v tomto trejde. To sa ale zrejme nikdy nikto nedozvie. Faktom ale ostalo, že Scott sa v rámci sťahovania medzi tímami presťahoval aj do inej divízie a podľa NHL tak nemá právo reprezentovať Pacifickú divíziu ako kapitán.

Fanúšikovia sú pohoršení. Liga nerešpektuje výsledky hlasovania fanúšikov a všetci hlasujúci priaznivci sa búria. NHL vďaka tomu vytvorila azda najnegatívnejšie ohlasy na All-Star Game v celej histórii tohto podujatia. Fanúšikovia preukazujú obrovský hnev a mnoho z nich dokonca zakladá petície či vyzýva na bojkotovanie tohto podujatia.

John Scott by mal hrať v All-Star Game. Mal by byť kapitánom Pacifickej divízie, po tom, čo zvíťazil v hlasovaní fanúšikov. Mal by reprezentovať Arizonu Coyotes tak ako reprezentoval Sandis Ozolinš Floridu Panthers po výmene do Anaheimu Ducks v roku 2003 a Bernie Nicholls reprezentoval Los Angeles Kings po odchode do New Yorku Rangers v roku 1990,“ píše pre sports.yahoo.com novinár Greg Wyshynski.

Chce to kompromis

Podľa niekoľkých zdrojov, NHL ponúkla Scottovej rodine cestu na zápas – mohli sa zúčastniť víkendu bez zapojenia sa do hry. To bolo odmietnuté. Nie je isté či táto ponuka je stále aktuálna. (Liga to nepotvrdila),“ píše Elliot Friedman na stránke sportsnet.ca.

Je stále nejasné či John Scott nastúpi do Zápasu hviezd. Jeho výmena do Montrealu ale pre neho znamená omnoho viac ako sa zdá. Jeho manželka čaká v najbližších týždňoch dvojičky a všetko nasvedčuje tomu, že ju bude musieť kvôli novému pôsobisku v mimoriadne dôležitom životnom okamihu opustiť.

Ak sa môžem vyjadriť, tak toto je riešenie: Pozvať ho na víkend, spraviť z toho tajomstvo a potom prekvapenie. Užiť si krásne mesto, robiť si selfie s každým, kto bude chcieť. Pozvať ho (spoločne s rodinou) na ľad, obliecť im kapitánske dresy Pacifickej divízie. Dostať ovácie od fanúšikov. Potom vytiahnuť ďalší dres a povedať „Veľmi pekne ďakujem za podporu. Teraz si idem užiť víkend pri sledovaní kapitána Drewa Doughtyho/Marka Giordana/Coreyho Perryho/Daniela Sedina, ktorý bude viesť Pacifickú divíziu v súbojoch tri na tri,“ píše Friedman.

Znie to ako veľmi dobrá forma zakopania vojnovej sekery s fanúšikmi. Ovca by ostala celá a taktiež a by bol aj vlk sýty. Liga by dala najavo, že neopovrhuje názorom fanúšikov, tí by Scotta mali na Zápase hviezd, no po ľade by sa preháňala iná hokejová hviezda. Otázkou ostáva či vedenie ligy má vôbec záujem uspokojiť túžbu fanúšikov alebo naďalej bude hľadieť len na svoje zámery. Jedným zo zámerov bol zjavne dostať Johna Scotta z diania All-Star Game.

Aký pohľad máte na celú situáciu vy? Vyjadrite sa do komentárov.