Main Content

John Terry bojuje o novú zmluvu, Hiddink má jasný postoj

pondelok, 18. január 2016 10:14 | Autor: Jakub Vaverka

John Terry bojuje o novú zmluvu, Hiddink má jasný postoj
John Terry bojuje o novú zmluvu, Hiddink má jasný postoj | zdroj: © TASR

Kapitán Chelsea John Terry má platnú zmluvu na Stamford Bridge do konca prebiehajúceho ročníka. To, či kontrakt s vedením The Blues je momentálne nejasné, preto prakticky v každom zápase bojuje o svoju budúcnosť.

35- ročný bývalý anglický reprezentant bol v ročníku 2013/2014 odpísaný trénerom Rafaelom Benitezom a predpokladalo sa, že na Stamford Bridge definitívne skončí. Prišiel ale José Mourinho, z Terryho opäť urobil defenzívny pilier a charizmatický JT priviedol klub svojho srdca k majstrovskému titulu. V prebiehajúcej sezóne rodák z Londýna taktiež patrí medzi defenzívne štíty The Blues, i keď ani jeho nezastihol aktuálny ročník v oslnivej forme.

187 centimetrov vysoký stopér nastúpil v rozbehnutej sezóne na 24 zápasov, v ktorých sa do čierneho trafil raz.

V Chelsea má londýnske číslo 26 platnú zmluvu do konca júna 2016. Predchádzajúce kontrakty podpisoval vždy na jednú sezónu. Pri zdravotnom stave starších hráčov je totiž dlhšia zmluva veľkým riskom.

„John ukázal svoju dôležitosť, nielen vyrovnávajúcim gólom, ale aj svojím prístupom celkovo a akciami, ktoré predviedol v ofenzíve aj defenzíve. Jeho prínos pre tento klub je obrovský,“ cituje slová dočasného trénera anglického šampióna Guusa Hiddinka portál goal.com.

,,Ak sa ma opýtajú, dám jasnú odpoveď o jeho ďalšej zmluve. Poviem to, čo hovorím teraz, spontánne z môjho srdca, viete si asi teda odvodiť môj postoj,“ povedal Hiddink po zápase s Evertonom, v ktorom si  JT dal najprv vlastný gól, no v nadstavenom čase gólom stanovil nerozhodný výsledok 3:3.

„Nie je veľký rozdiel medzi Terrym, ktorého som trénoval v roku 2009 a tým súčasným. Pre mňa osobne je toto potrebné podčiarknuť.  Až testy by museli ukázať, že prišiel o časť svojej rýchlosti. Je fit, výborne trénuje a stará sa o seba,“ dodáva tréner Chelsea.

Interes o služby hrajúcej legendy Chelsea FC sa zvyšuje predovšetkým v Ázii, Indii či americkej Major League Soccer.