Main Content

Snaha NHL zbaviť sa Scotta je trápna

nedeľa, 17. január 2016 12:14 | Autor: Jakub Mihálik

Snaha NHL zbaviť sa Scotta je trápna
Snaha NHL zbaviť sa Scotta je trápna | zdroj: © TASR

Vedenie ligy sa tvári, že chce zachovať prestíž all-stars zápasu. Jeho snaha však pôsobí úplný opak.

Blog Jakuba Mihálika

John Scott nie je typický hviezdny hokejista. Je to možno jeden z posledných záchvevov typických tvrdých mužov NHL, ktorí balancujú medzi štvrtou lajnou, v ktorej majú za úlohu sa občas pobiť a AHL. Napriek tomu vyhral hlasovanie fanúšikov, ktorí si vyberali kapitánov jednotlivých tímov pre zápas hviezd. Z recesie. Pre zábavu. Ale vyhral. To sa však NHL nepáči.

Odkedy vyhral tvrdý muž NHL hlasovanie fanúšikov, NHL sa ho snaží prinútiť k tomu, aby All-stars zápas neodohral. Najprv sa neoficiálnou cestou snažili hráča presvedčiť, že ak sa vzdá účasti na hviezdnom zápase, ušetrí si trapas na svoju adresu. Scottovi je jasné, že zo strany fanúšikov išlo o vtip, nie o reálny odraz sympatií. No aj tak. Vy by ste sa vzdali účasti na zápase, o ktorom ste možno snívali už ako malý chlapec, keď ste si pinkali tenisovú loptičku o dvere garáže? Niet divu, že sa Scott nechcel vzdať účasti. A tak NHL prišla s rafinovanejšími praktikami.

Najprv sa ho prostredníctvom klubu chceli zbaviť tak, že ho poslali na farmu. Ak by ho Coyotes nepovolali späť do prvého tímu, nemohol by sa vraj zápasu zúčastniť. A tri dni potom si NHL zabezpečila ešte ďalšiu poistku. Manažment Coyotes zorganizoval rýchlu výmenu s Montrealom. Scott tak už nie je hráčom Arizony, teda klubu z Pacifickej divízie, teda tej divízie, ktorej mal byť kapitánom. A tak nespĺňa podmienky štartu.

NHL si zrejme mädlí ruky. Roky sa snaží pozdvihnúť atraktivitu all-stars zápasu, čoho dôkazom je aj tohtoročná zmena formátu. Odstavením hráča, ktorý nezapadá do ich hviezdneho súkolia, si myslia, že vyhrali. 

Opak je však pravdou. Ako asi zareagujú fanúšikovia, keď zistia, že ich vôľa vlastne nezaváži a aj tak o všetkom rozhodne vedenie súťaže? Že ich snaha bola zbytočná? Načo potom vôbec hlasujú? Načo potom vôbec pozerajú all-stars game?

Zvykli sme si, že v NHL je hráč len tovar. No aj tak nás zamrzí, ak vidíme, ako sa NHL silou-mocou chce zbaviť Johna Scotta. Len za to, že vyhral nejaké hlasovanie. Že sa stal súčasťou recesie.

NHL obdivujem vo veľa smeroch. No táto snaha odstaviť hokejistu zo zápasu hviezd, ale aj snaha ignorovať vôľu fanúšikov, keď na všetky smery vyhlasujú, ako im na nich záleží, je poriadne mimo.