Main Content

Má Chelsea na európske poháre?

nedeľa, 17. január 2016 11:36 | Autor: Jakub Mihálik

Má Chelsea na európske poháre?
Má Chelsea na európske poháre? | zdroj: © TASR

Londýnsky klub podľa vyhlásení trénera ešte stále pomýšľa na priečky pre Ligu majstrov. Výsledky však hovoria niečo iné.

Blog Jakuba Mihálika

Len pred pár dňami tréner Guus Hiddink vyhlásil, že boj o Ligu majstrov so svojou Chelsea ešte nevzdáva. Napriek otrasnému úvodu sezóny. Napriek štrnástemu miestu.

Iste, výsledky The Blues sa o čosi zlepšili, odkedy hráči nie sú v otvorenom boji s Mourinhom. Chelsea neprehrala sedem zápasov v rade (aj s tým proti Evertonu). Hráči sa zdajú byť uvoľnenejší. V klube nie je tak dusno.

Aj tak si však myslím, že Hiddinkovo vyhlásenie je skôr gestom voči fanúšikom, aby nestrácali nádej a zápal pre túto sezónu, ako reálnym odzrkadlením ambícií tímu. 

Za nami je 22 odohratých kôl. Ostáva len 16. A Chelsea je stále len na 14. priečke, oveľa bližšie zostupovému pásmu (6 bodov) ako spomínanej Lige majstrov (14 bodov). 

Nič nenasvedčuje tomu, že by sa Chelsea nadychovala k obrovskému útoku na štvrté miesto. Ba naopak. Hráči a pomaly aj fanúšikovia, si začínajú uvedomovať fakt, že túto sezónu Chelsea nebude patriť medzi víťazov. Svedčí o tom aj včerajší zápas. Gól z nadstaveného času proti Evertonu oslavovali akoby vyhrali minimálne derby proti Arsenalu. Pritom šlo len o vyrovnanie proti 11. celku tabuľky.

Nároky fanúšikov sa v tejto sezóne musia prispôsobiť realite. Tou nie je štvrté, a zrejme ani piate, miesto. Na tie si brúsi zuby veľký počet klubov, aj mimo aktuálnej prvej štvorky. Manchester United, či Liverpool tiež zažili slabšiu prvú polovicu súťaže a tiež sa od nich očakáva nárast formy. Navyše majú výrazný náskok oproti Chelsea. Nehovoriac o tom, že tímy na prvom až štvrtom mieste pomýšľajú na boj o titul, nie na vypadnutie z TOP 4. 

Hiddink síce mohol fanúšikov a hráčov motivovať svojim vyhlásením o útoku na prvú štvorku, no skutočnosť ukazuje, že Chelsea svoju pozornosť musí zamerať na iné ciele. Musí nabudiť káder tak, aby ukázal, kto je ešte pre klub prínosom a kto nie, kto sa v lete s klubom rozlúči a kto ostane. Útok na pohárovú Európu bude môcť opäť začať až v ďalšej sezóne. V tejto to Chelsea vyjde len, ak vyhrajú nejaký pohár.