Main Content

Manchester United blízko podpisu hviezdy Dynama Kyjev

nedeľa, 17. január 2016 11:16 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United blízko podpisu hviezdy Dynama Kyjev
Manchester United blízko podpisu hviezdy Dynama Kyjev | zdroj: © TASR

„Red Devils“ sú veľmi blízko k získaniu prvej zimnej posily, informuje taliansky Sport Mediaset. Podľa správ má ísť o hviezdu rakúskej reprezentácie a Dynama Kyjev, za ktorú má United zaplatiť 16 miliónov libier.

Správy o tom, že Aleksandar Dragovič má posilniť zadné rady United, nie sú v médiách žiadnou novinkou. Rakúsky reprezentant bol k odchodu na Old Trafford pripravený už pred rokom, no od tohto obchodu upadlo zo strany United.

Louis van Gaal už dlhšiu dobu sedí na poriadne tenkej stoličke, ktorá sa každú chvíľu môže zlomiť. Okrem toho, že „Diabli“ majú problém so strieľaním gólov, hapruje im aj obrana. Riešením by sa tak mal stať 24-ročný Dragovič, ktorý je pohyblivý, rýchly aj dostatočne technicky zdatný. Podľa talianskych médií by perfektne sedel v dvojici s Chrisom Smallingom. V defenzívnej rade United sú však ešte Marcos Rojo, Phil Jones a Daley Blind, no van Gaalov krajan Blind neraz ukázal, že nemá problém nastúpiť aj na inej pozícii.

Dragovič má za sebou veľmi úspešné angažmány. Od jeho začiatkov v drese Austrie Viedeň zbiera Aleks trofej za trofejou. V roku 2011 sa rozhodol opustiť rodné Rakúsko a namieril si to do tímu švajčiarskeho Bazileja, kde počas troch sezón získal 4 trofeje. V júli 2013 si perspektívneho obrancu vyhliadlo kyjevské Dynamo, ktoré za vtedy 22 ročného hráča neváhalo vysoliť takmer 10 miliónov eur. Ako vo Viedni a Bazileji, aj v Kyjeve sa mu podarilo získať viacero trofejí a hlavne si zahrať Ligu majstrov.

Fakt, že Dragovič je hodný prestupu do tak veľkého klubu ako je United potvrdzujú jeho skúsenosti z Rakúska, Švajčiarka aj Ukrajiny a hlavne by sa naplno mohol rozvinúť jeho potenciál a talent, ktorý tento futbalista určite má.

Sport Mediaset tvrdí, že prestup má byť dokončený už v nadchádzajúcich hodinách, no je otázne, či to opäť nie sú len dohady, ktoré vyplávali na povrch aj presne pred rokom.